Met de camper door Zuid-Afrika reizen

Met de camper Zuid-Afrika verkennen is een echte aanrader. Geniet van de vrijheid om te gaan en staan waar je wil en niet op vastgestelde tijden je ideale plekje te moeten verlaten.

Aan campings geen gebrek, in de wildparken, langs de kust en ook nabij Kaapstad, overal in Zuid-Afrika kun je met je camper terecht. De campings zijn van alle gemakken voorzien en ook vindt je hier vaak een campingwinkel, een restaurant en mogelijkheden om excursies te boeken. Ook de wegen in Zuid-Afrika zijn goed en prima geschikt om met de camper over te rijden.

Zuid-Afrikaanse zonsondergang vanuit je camper

Naast de bekende wildparken heeft Zuid-Afrika natuurlijk meer te bieden. Niet al te ver van Kaapstad vindt je bijvoorbeeld de prachtige parken Tsitsikamma en Wilderness en ook het plaatsje Knysna is een bezoek waard. In de parken kun je heerlijke wandelingen maken langs de kust en, wanneer je in het goede seizoen reist, zie je met een beetje geluk walvissen langs de kust zwemmen. Na een wandeling installeer je je voor de camper en schenkt jezelf een lekker Zuid-Afrikaans wijntje in. De zon gaat langzaam onder en het water kleurt van blauw naar oranje en rood voor het uiteindelijk donker wordt. Dat is pas écht genieten!

Tips voor reizen met de camper door Zuid-Afrika

Er is zo veel te zien en te doen in Zuid-Afrika dat je er maanden zou kunnen blijven. Helaas hebben we die tijd vaak niet en moeten we het doen met een paar weken vakantie. Gelukkig kun je in een vakantie van ongeveer 4 weken heel erg veel bekijken.

Haal bijvoorbeeld je camper op in Johannesburg en lever deze weer in bij Kaapstad of andersom. Onderweg kun je een route plannen door de wildparken Kruger en Hluhluwe waarnaar je verder rijdt naar de St. Lucia Wetlands. Rijdt via Drakensbergen verder naar de kust waarbij je onderweg nog stopt bij Addo Elephant Park. Reis met je camper verder naar de kust en vervolg je weg over de beroemde Tuinroute. Prachtige kust en leuke kleine plaatsjes liggen op je route.

Via een van de wijngebieden (bij Franschhoek vindt je een goede camping) kom je uiteindelijk aan in Kaapstad. Lever hier je camper in en boek de laatste dagen nog een hotel om de stad te verkennen. Het immense uitzicht vanaf de Tafelberg, een heerlijk strand, de gezellige haven en veel heerlijke restaurants, je vindt het allemaal!

Drink nog een laatste drankje met uitzicht op zee en vertrek vervolgens naar het vliegveld. Helaas is je reis per camper door Zuid-Afrika weer ten einde en ga je met een koffer vol herinneringen weer naar huis.

Naar Zuid-Afrika met ANWB Ledenreizen

Boek je reis naar Zuid-Afrika waarbij geldt: hoe langer lid, hoe meer voordeel!

Bekijk het aanbod

Camperreizen Zuid-Afrika boeken bij onze reisdochters