De Salar de Uyuni in beeld

In het zuidwesten van Bolivia ligt de Salar de Uyuni, een enorme witte zoutvlakte omringd door vulkanen. Een tocht over de op een na grootste zoutvlakte ter wereld is een psychedelische ervaring.

Rondreis Bolivia - Salar de Uyuni

De Salar de Uyuni is met zijn 12.000 vierkante kilometer twee keer zo groot als de provincie Gelderland. Als desolaat en vriendelijk ergens kunnen samengaan, dan is het misschien in een beschrijving van Uyuni.

Rondreis Bolivia - Salar de Uyuni Kou

De lucht is ijl op de Salar de Uyuni. Op 3700 meter hoogte waait het altijd en zijn de nachten koud.

Rondreis Bolivia - Salar de Uyuni Zoutvlakte

Van begin april tot begin december is de salar een smetteloos witte vlakte. In en na de regentijd – van december tot begin april – is het een spiegelend zoutmeer.

Rondreis Bolivia - Salar de Uyuni Rondreizen

Alle rondreizen vanuit Colchani gaan, behalve naar de zoutvlakte, ook naar de talloze bezienswaardigheden van het zuidwesten: rokende vulkanen, dampende geisers, wadende flamingo’s, grotten vol versteende algen en het grootste locomotiefkerkhof van Zuid-Amerika.

Vanuit Uyuni opereren tientallen operators 3- en 4-daagse reizen door Zuidwest-Bolivia.

Rondreis Bolivia - Salar de Uyuni Indiaan

‘Vroeger werd quinoa gezien als minderwaardig, voedsel dat alleen goed was voor indianen’, vertelt Hector Huarach, terwijl hij fanatiek op cocabladeren kauwt.

Rondreis Bolivia - Salar de Uyuni Landschap

De kwaliteit van sommige tours over de Salar de Uyuni is zo dubieus dat zelfs de meest recente Lonely Planet zich niet brandt aan echte aanbevelingen. Vraag reizigers die al een tour hebben gemaakt naar hun ervaringen met de verschillende operators.

Rondreis Bolivia boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Bolivia met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Bolivia