Iris Hannema

De reislessen van Iris Hannema

Iris Hannema (1985) is reisschrijver en bezocht in haar eentje meer dan 100 landen. Haar nieuwe reisboek ‘Het bitterzoete paradijs’ ligt nu in de boekhandel. Iris schrijft elke maand een column in de Kampioen en geeft daarbij drie wijze reislessen.

Reisles: Regel uw visum tijdig!

Regel uw visum tijdig!

Bij de douane van het West-Afrikaanse Benin zitten drie enorme mannen en één vrouw achter een balie. Ik kom terecht bij een man met een enorm litteken dwars over zijn wang. Hij is nu al boos: ‘Waarom heb jij geen visum?’

Zó slaap je veilig in je hotel - Het dubbelleven van een hotelbed

Zó slaap je veilig in je hotel

Het dubbelleven van een hotelbed (en andere reisspullen)...

Maak niet continu óveral foto's van op vakantie

Maak niet continu óveral foto's van op vakantie

Mijn reisadvies voor dit jaar: laten we weer lummelend genieten van waar we ons bevinden en niet continu bezig zijn met óveral foto’s van maken. De aarde is er zo mateloos ongezellig van geworden, met al die camera’s voor onze snufferds.

Jarig zijn in het buitenland is leuk/niet leuk

Jarig zijn in het buitenland is leuk/niet leuk

Iris is op 1 maart jarig en heeft haar geboortedag de afgelopen jaren, met zeer wisselend succes, in het buitenland gevierd. Ze deelt haar ervaringen en geeft tips over buitenlandse verjaardagen.

Reis blij, neem een ei

Reis blij, neem een ei

Weet wat je eet, zeker op reis. Iris Hannema kan het weten en schrijft deze maand over het ei: Ze smaken overal ongeveer hetzelfde en als ze stinken, weet je dat ze rot zijn. Maar ook dat gaat wel eens mis...

De macht van de (nep)trouwring

Iris Hannema gaat altijd op reis met een plastic ring met roze nepsteen, want er zijn reissituaties die om het beroemde huwelijksleugentje vragen...

Koester je paspoort (maar niet té)

Koester je paspoort

Iris hecht aan haar Nederlandse paspoort. 'Het is, om het maar even krachtig uit te drukken, toch het papieren bewijs van mijn bestaan. Maar soms loop ik, door mijn ietwat overdreven geregisseer, tegen douane-strubbelingen op moderne vliegvelden aan.'

Let op waar je je handtekening zet

Zet bij het tanken in het buitenland niet zomaar je krabbel. Want met één handtekening werd de vader van Iris legendarisch!

De wijze lessen van de TV-soap

Iris weet het zeker: de TV-soap is dé manier om een vreemde taal te leren.

Ook gezien in de Kampioen

Test powerbanks

Test powerbanks

Van smartphone tot smartwatch, we gebruiken steeds meer mobiele apparaten. En soms hebben ze een lege batterij. Dan komt een powerbank van pas: een accu op broekzakformaat. Welke is de beste?

De meren van Zuid-Tirol

De meren van Zuid-Tirol

Ver voor de afslag naar het Gardameer hebben we de Autostrada al verlaten. We blijven hoog in Zuid-Tirol en gaan op zoek naar de mooiste meren. En ondertussen proeven we van de lokale specialiteiten.