Doris Furcic

Reisblogs van Solo Traveler Doris Furcic

Doris Furcic (1987) reisde in 2012 voor het eerst solo door Zuid-Amerika en vond daar haar passie voor schrijven terug. Sindsdien is ze ontpopt tot een avontuurlijke soloreiziger en naast tekstschrijver is ze storyteller, socialmedia- en SEO-specialist.

Je volgt Doris op Instagram, Facebook en dorisfurcic.nl.

Stinkend naar de hemel!

Doris #19: Stinkend naar de hemel!

Doris Furcic, onze blogster vanuit Zuid- en Midden-Amerika, heeft haar laatste bestemming bereikt: Little Corn Island in Nicaragua. Een tropisch paradijs, maar eerst slaapt ze in een krakkemikkig… bordeel.

Een week in San Juan del Sur in Nicaragua

Doris #18: een week in San Juan del Sur in Nicaragua

Vanuit Costa Rica hopt onze blogster Doris Furcic de grens over, en belandt zo in het zuiden van Nicaragua, op het strand van San Juan del Sur aan de Stille Oceaan.

Corcovado National Park in Costa Rica

Doris #17: Corcovado National Park in Costa Rica

Onze blogster Doris Furcic reist door Costa Rica, en bezoekt daar Corcovado, een National Park dat volgens National Geographic ‘the most biologically intense place on Earth’ is.

Pavones, Costa Rica’s legendarische surfspot

Doris #16: Pavones, Costa Rica’s legendarische surfspot

Doris Furcic heeft Panama verlaten, en reist nu door Costa Rica, tussen eekhoornapen, gebruinde sixpacks en ’s werelds op twee na langste left-hand surf break.

Panama: Isla Taboga & Santa Catalina

Doris #15: Panama: Isla Taboga & Santa Catalina

Doris Furcic reist solo door Zuid- en Midden-Amerika. Eenmaal in Panama, ontsnapt ze voor enkele dagen aan Panama-Stad.

Panama-Stad: wild getoeter

Doris #14: Panama-Stad: wild getoeter

Doris Furcic is inmiddels in Panama-Stad beland, de hoofdstad van Panama. Vanuit een prijswinnend hotel bezoekt ze onder meer de Casco Viejo, de historische binnenstad, en het beroemde Panamakanaal.

Adios Colombia, hola San Blas-eilanden!

Doris #13: Adios Colombia, hola San Blas-eilanden!

Doris ruilt Colombia in voor de eilanden van San Blas. Waarbij ze moet overgeven, een eng beest voelt glibberen en duizenden sterren ziet. En volleybalt met knappe kuna’s, wat niet iedereen kan waarderen.

Fietspech in de Ratelslang-woestijn

Doris #12: Fietspech in de Ratelslang-woestijn

Doris Furcic, onze blogster in Latijns-Amerika, reist door Zuid-Colombia. Gooiend met machetes en met fietspech in de woestijn.

Salento in Colombia: koffie en torenhoge palmbomen

Doris #11: Salento in Colombia: koffie en torenhoge palmbomen

De afgelopen jaren is het dorpje Salento in Colombia ontpopt tot een toeristenbom. Menige reiziger komt hier om bij één van de plantages op de koffie te gaan en om de Cocoravallei te bezoeken, waar palmbomen van wel 80 meter hoog je wuivend verwelkomen.

Guatape en San Rafael in Colombia

Doris #10: Guatape en San Rafael in Colombia

Vanuit Medellín, in grootte de tweede stad van Colombia, maak je makkelijk een uitstapje naar twee bijzondere dorpjes, Guatapé en San Rafael. Daar beklim je o.a. de gigantische rots.

Doris #9: Medellín, dé herboren stad

Doris is in Medellín, ‘stad van de eeuwige lente’, en daarna moordhoofdstad van de wereld, onbetwist centrum van de wereldwijde cocaïnehandel én de werkplaats ‘El Patron del Mal’: drugsbaron Pablo Escobar. Nu is de Escobar Tour een populair uitje.

Doris #8: Palomino, de Colombiaanse rust zelve

Welkom in Palomino, een stadje dat je niet mag missen in het Colombiaanse Caribische gebied. Het is dé bestemming waar ik mijn 30ste verjaardag vier.

Doris #7: Taganga, de goedkoopste en onveilige duikspot

De komende dagen blijf ik hier om mijn PADI Open Water Diver-duikbrevet te behalen. Ik ben in Taganga, de goedkoopste plek ter wereld om je PADI te scoren. Maar ook, volgens Lonely Planet, één van de onveiligste, depressieve drugsplekken van Colombia. 

Doris #6: Santa Marta

Santa Marta is de oudste, nog bestaande stad in Colombia. Het is een belangrijke havenstad, maar onder de reizigers staat het bekend als de welkomstpoort voor het Tayrona park, Ciudad Perdida, Minca, Taganga en Palomino. 

Doris #5: Carnaval in Barranquilla, Colombia

Stralende, verklede Colombianen, heupwiegende billen, cumbiamuziek waar je een tikkeltje doof van wordt, een vermiste Ier én prostituees. Welkom in de wereld van carnaval in Barranquilla, de op 2 na grootste carnaval ter wereld.

Doris #4: Maximaal avontuur in San Gil

In de Santander regio vind je hét outdoorwalhalla van Colombia, San Gil. Je kunt er raften, mountainbiken, caving, paragliden, canyoning, zwemmen, hiken en watervallen abseilen. Als adrenalinejunkie mag ik deze plek niet overslaan!

Doris #3: Villa de Leyva, het pittoreske koloniale stadje

Buenas, Villa de Leyva! In Bogotá hoorde ik van backpackers tot Bogotanen dat je Villa de Leyva niet mag missen. En ze hebben gelijk!

Doris #2: Dora la Exploradora in Bogotá

De hoogteziekte is uitgewerkt en als Dora la Exploradora sta ik weer te trappelen om avontuur. De komende dagen kom ik onder andere in contact met Colombianen, doe ik een graffitirondleiding, een fietstour en een trekking.

Doris #1: Welkom in Bogotá!

Na een 20-uur-durende reis van Amsterdam naar Bogotá met een tussenstop in Atlanta beland ik laat in de avond op het vliegveld van de Colombiaanse hoofdstad, Bogotá.

Zelf op reis door Zuid-Amerika?

Mooiste autoroutes ter wereld

Mooiste autoroutes ter wereld

Met de auto op vakantie is de ultieme vorm van vrijheid. Maar welke route is de mooiste? We zetten per werelddeel onze favorieten op een rij.

Tips autohuur

Tips autohuur

Huur je auto met ledenvoordeel

Op vakantie een auto huren? Dit kun je nu al regelen via de ANWB! Bekijk onze tips autohuur en je weet zeker dat je straks veilig, voordelig én vrolijk rond rijdt!