Top 15 bezienswaardigheden Brussel

Belgische rommelmarkten zijn legendarisch. Menig liefhebber kent de magnifieke combinatie van struinen tussen de troep en daarna verzaligd aanvallen op Bourgondische gerechten en Belgische bieren.

Schaarbeek

Knus, volks, kleinschalig, lieve boompjes. De koopwaar lijkt een beetje flauw. Campingspullen, oude muziekinstrumenten, weinig brocante. Maar wie goed kijkt, de troep opzij schuift, kan heel goedkoop bijzondere dingetjes kopen.
Waar? Ardense Jagers plein (let op, in veel boekjes staat nog een ander adres; de markt is verplaatst).
Wanneer? Eerste zaterdag van de maand, liefst vroeg in de ochtend.
Parkeren? Kan goed, in de buurt.
Koffie: op de hoek bij St. Huberts.

Brussel Brocante

Let op: goede schoenen aan. Een karretje op wieltjes mee OF de auto vlakbij parkeren. Cash geld in je zak. Bubbeltjesfolie en keukenrol in de auto voor breekbare topvondsten. En welgemoed pingelen. Een plannetje maken is ook een goed idee: de ene markt is de eerste zaterdag van de maand, de andere juist de tweede zondag van de maand. Niet vergeten flink te pingelen!

Jouw eigen stedentrip Brussel boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Brussel met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij een van onze reisdochters. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk hieronder een selectie van de stedentrips naar Brussel van de ANWB. We wensen je een leuke vakantie!

 

Boek een stedentrip Brussel