Stedentrip naar Brugge

Activiteiten in Brugge

Dat heerlijke Brugge toch, met z’n middeleeuwse steegjes, gezellige terrassen en kanaaltjes waar je een romantische boottocht kunt maken. In dit Venetië van het Noorden beleef je in één weekend een minivakantie! Onze tips:

Rondvaart Brugge

Normaal stap je tijdens een stedentrip niet zo snel in een boot. Voor je het weet zit je drie uur op het water en gaat een groot deel van de stad aan je neus voorbij. Maar Brugge ís water. De reien zijn de aderen van de stad en voeren langs het karakter van Brugge. Pluspunt: de tocht duurt slechts een half uur. Stap op langs De Dijver, het Oud Sint-Janshospitaal, Bruggemuseum Gruuthuse, de Wollestraat of het Huidenvettersplein.
Meer informatie over Rondvaart Brugge

Groeningemuseum

Voor de trots van de Brugse beeldende kunst ga je naar het Groeningemuseum. Hier hangt het wereldberoemde werk van de Vlaamse Primitieven. Voor prijs en openingstijden van het Groeningemuseum.

Begijnhof

In het Begijnhof, vroeger een afgesloten halfreligieus woonoord voor de Begijntjes (alleenstaande vrouwen), wonen nu alleen nog Zusters. Als je met een beetje goede wil de toeristen wegdenkt, staat hier de tijd nog even stil. Aan het Begijnhof ligt het Minnewater, dat vroeger deel uitmaakte van de waterverbinding tussen Brugge en Gent. Nu is het een meer, waarvan alleen de naam en de witte zwanen die er statig op rondzwemmen al doen vermoeden dat hier meer dan één huwelijksaanzoek is gedaan.
Meer informatie over Begijnhof 

Onze Lieve Vrouwe Kerk

Het vakmanschap van de Brugse bouwvakkers is de Onze Lieve Vrouwe Kerk (uit de 13e tot 15e eeuw). Niet te missen want de OLV-toren steekt met haar 122 meter overal bovenuit. Bezichtig binnen ‘Madonna met kind’ van Michelangelo en vele andere kunstwerken.

Concertgebouw

Werd ontworpen naar aanleiding van Brugge als Culturele Hoofdstad van 2002. Het is een eigentijds gebouw en een duidelijk signaal van de makers: Brugge is niet alleen een conservator van vergane tijden, maar gaat mee met haar tijd. Al vanaf tien euro zit je op een van de 1300 plaatsen naar een voorstelling te kijken. Meer informatie over het Concertgebouw.

Chocolademuseum

Een van de grootste, meest onweerstaanbare verleidingen van Brugge, al die chocoladewinkels. En dan is er ook nog een chocolademuseum waar een ieder die Sjakie en de Chocoladefabriek heeft gezien of gelezen, kabbelende riviertjes met chocolade voor zich ziet. Dat is wat teveel voor het Chocomuseum, maar zeker is dat je aan het eind van de rondleiding je tanden in een smakelijk tablet mag zetten.
Meer informatie over het Chocolademuseum 

Bierbrouwerij de Halve Maan

Voor als de chocolade je dorstig heeft gemaakt, of gewoon om een dagje Brugge goed af te sluiten, is Bierbrouwerij De Halve Maan aan het Walplein een aanrader. Hier kan je kiezen voor een rondleiding in de brouwerij, zien wat het eeuwenoude recept is van de Brugse Zot en natuurlijk het Belgische biertje proeven.
Meer informatie over de Brouwerij.

Middeleeuws spektakel

Narren, minstrelen, ridders, dansers, een valkenier, heksen en vuurspuwers…Dit bonte gezelschap zorgt voor een levensecht middeleeuws sfeertje tijdens een spektakeldiner in een voormalige jezuïetenkerk. Past natuurlijk prima bij de 9de-eeuwse stad. Nieuw is de ‘high tea’, ook helemaal in oude sferen.
Meer informatie over dit Middeleeuws diner.

Belfort

Een van de meest markante bouwwerken in het centrum is het Belfort op de Grote Markt. In deze uit proportie getrokken toren vind je het beroemde klokkenspel, dat bij het openen en sluiten van de poorten en bij speciale gebeurtenissen werd geluid. Handig in een tijd dat horloges nog niet bestonden! Vanaf de top (366 treden!) heb je een schitterend uitzicht op Brugge en omgeving.
Meer informatie over Belfort.

Gran Café De Passage

Zo Vlaams kom je ze zelden tegen: Gran Café De Passage ademt helemaal de sfeer van onze zuiderburen. Dat ligt niet alleen aan het prachtige fin-de-siecle interieur, maar ook aan typisch Vlaamse gerechten zoals stoofpot van konijn en paling in het groen. Hoop op een zonnige dag, want De Passage heeft een klein, maar gezellig terrasje.
Meer informatie over De Passage.

Jouw eigen stedentrip Brugge boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Brugge met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij een van onze reisdochters.

Bekijk het aanbod