Eten en drinken in Brugge

Belgen zijn echte bourgondiërs. Voor een kleine stad heeft Brugge dan ook opvallend veel leuke horecagelegenheden. Wij geven 5 tips:

1. Café Draal

Zeer stijlvol, romantisch visrestaurant (Haute Cuisine) in het hartje van Brugge. Gevestigd in een 15e-eeuws pand met tuinterras. Specialiteiten: schaaldieren en klassieke vis- en vleesgerechten. Zilverstraat 38, www.cafedraal.be.

2. Dyver

No-nonsense familierestaurant aan De Dijver waar goed Belgisch eten gecombineerd wordt met een glas schuimend streekbier. Dijver 5, www.dyver.be.

3. Brugse Beertje

Geen goed adres voor twijfelaars met weinig tijd: hier is de keuze uit driehonderd soorten bier (waarvan vijf van het vat). Voor de rest van de bezoekers: uitstekend, gezellig biercafé tussen de Markt en ’t Zand zoals je ‘m graag in België aantreft. Kemelstraat 5, www.brugsbeertje.be.

4. De Straffe Hendrik en de Brugse Tripel

Deze cafés zijn al eeuwenoud. Net als café Vlissinghe waar deze bieren geschonken worden. Het café stamt uit 1515, dat daarmee gerust tot het oudste van Brugge kan worden gerekend. Ook snacks en pannenkoeken staan op de kaart. Blekerstraat 2, www.cafevlissinghe.be.

5. De versteende nacht

Een must voor jazzliefhebbers. In dit café is elke woensdag een live-optreden en vaak ook in het weekend. Ook diverse maaltijden verkrijgbaar. Langestraat 11

Jouw eigen stedentrip Brugge boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Brugge met eigen ogen te zien? Boek je stedentrip bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij een van onze reisdochters.

Bekijk het aanbod