Evenementen in Antwerpen

Dit zijn de actuele evenementen in Antwerpen:

Biermaand Vlaams-Brabant

Zeg je België, dan zeg je bier. Niet zo gek dus dat ze er een evenement aan wijden dat maar liefst een maand duurt! Van 22 april tot 22 mei 2016 biedt de Vlaams-Branbantse biermaand een hoop leuke activiteiten rondom het bierthema. Er zijn bierfiets- en wandelroutes langs de 12 Vlaams-Brabantse Brouwerijen hun deuren open. Je krijgt er een rondleiding en proeft er van hun straffe streekbieren. In Aarschot, Diest, Beersel en Hoegaarden beleef je bier op je eigen manier: met een lezing, een proeverij, een fietstocht of een bezoekje aan een bierbelevingscentrum. Het hele programma staat op de website van Verliefd op Vlaams-Brabant.

Zomer van Antwerpen

Twee weken lang staat Antwerpen in het teken van het festival de Zomer van Antwerpen. Van 15 tot en met 31 juni 2016 wordt de stad overspoeld met theater op de meest onverwachte locaties, muziek uit alle windstreken en zwoele zomerfilms in open lucht. Er is een Zomerbar voor een instant vakantiegevoel en een Zomerfabriek als nachtelijke hotspot voor fijne feestjes. Op de tribune van de Zonsondergang kan je terecht voor een mooi schouwspel. Het festival is gratis en voor alle leeftijden geschikt. Meer informatie vind je op de website.

Aan tafel!

De Antwerpse Clara Peeters(1594 - 1657) is een van de weinige vrouwelijke schilders uit de barok en een pionier op gebied van de stillevenschilderkunst.Uiteindelijk zijn er nog geen twintig schilderijen bewaard. Extra bijzonder dus dat er nu een expositie te zien is in het Rockoxhuis, samengesteld uit privécollecties en die van onder meer het Mauritshuis in Den Haag en het Museo del Prado in Madrid. Meer informatie over de tentoonstelling.

Het Gulden Cabinet

Ook te zien in het Museum Rockoxhuis: een voorbeeld hoe een Antwerpse kunstverzameling er in de Gouden Eeuw moet hebben uitgezien. De burgerwoning van burgemeester en mecenas Nicolaas Rockox (1560-1640) wordt tot en met 2 juli 2017 omgetoverd tot een luxueus kunstenkabinet met topstukken uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en de belangrijkste werken uit het Rockoxhuis. De tentoonstelling in het Rockoxhuis verenigt topwerken uit de West-Europese kunst van de 14e tot en met de 17e eeuw. In de tentoonstelling kan je prachtige schilderijen zien van Oude meesters als Rogier Van der Weyden, Hans Memling, Jan van Eyck, Peter Paul Rubens en Anthony Van Dyck. Meer informatie over de tentoonstelling.

 

Dit artikel is geschreven door de makers van REIZEN Magazine, hét reismagazine van de ANWB. 

Proef Antwerpen, ledenaanbieding

Vanaf € 99,- p.p.

Langer genieten van hét culinaire festival Antwerpen Proeft? Profiteer van je (jarenlange) lidmaatschap met dit 3-daagse arrangement, want hoe langer lid, hoe meer gratis extra’s!

Inclusief

  • 2 nachten in 4*-hotel
  • 2x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Een bolleke (bier) in de hotelbar
  • Hoe langer lid, hoe meer voordeel

Meer informatie en boeken