Vier tips voor Buenos Aires

Buenos Aires is de bruisende hoofdstad van Argentinië. Deze Zuid-Amerikaanse metropool staat onder meer bekend om de tango, Plaza de Mayo en de enorme levendigheid. Wij geven je enkele (verrassende) tips.

1. Brunch/lunchen:

San Telmo was ooit een chique buurt. Dat is nog te zien aan de herenhuizen met smeedijzeren balkons. Plaza Dorrego, het hart van de wijk, is een soort Place Pigalle van Buenos Aires. Tikkie toeristisch met tangodansers en -orkestjes. Beste café: Plaza Dorrego Bar, een bruine kroeg/eetcafé. Bistrostoeltjes, muziek van Gardel en spiegels boven de lambrisering.

Loop daarna door La Defensa, de oudste straat van de stad, waar de panden zijn opgekapt en stap de Mercado San Telmo op. Naast de levensmiddelenmarkt is er een antiekmarkt. Leuk om een oude LP van Gardel of een Argentijns straatnaambord op de kop te tikken.

2. Mensen kijken en winkelen: Café La Biela

Aan het plein tegenover de begraafplaats, is verplichte kost als je Recoleta bezoekt. Het is kijken en bekeken worden op het terras, onder de takken van een enorme rubberboom. Oude chique en steenrijke Porteños komen er in de namiddag een drankje doen of thee met een taartje nuttigen. Verken daarna de wijk waar Maximá opgroeide. In Avda. Alvear vind je peperdure boetieks. En vergeet niet de Basilica Nuestra Señora del Pilar, de oudste van de stad, te bezoeken. De kerk ligt pal naar de Recoleta begraafplaats. Binnen ruikt het naar boenwas. Je ziet er bladgouden Mariakapellen en een barok altaar.

3. Plaza San Martin

Mooi voor een namiddagbezoek. Een enorm plein, vernoemd naar de bevrijder van Argentinië, met een stadstuin in het midden. Daar groeien 32 verschillende bomen, waaronder gigantische 200-jaar oude ficus. Je kunt daarna via winkelstraat Calle Florida (qua drukte te vergelijken met de Kalverstraat) teruglopen naar Plaza de Mayo.

4. Avond in Palermo

Dit is the place to be in de stad. De wijk is trendy. Overdag shoppen modebewuste inwoners hier. Tussen Plaza Serrano en El Savador heten de kledingwinkels: Nadine Zlotogora, Humawaca en DAM. ’s Avonds eet je er in restaurants die een Franse, Scandinavische, of modern-Argentijnse menukaart voeren. Ze hebben hun deuren geopend in laagbouw neo-koloniale huizen. En fijn: het is niet duur.

Zelf naar Argentinië?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Argentinië met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij en van onze reisdochters:

Rondreizen naar Argentinië van FOX

Misschien vind je dit ook interessant:

Bezienswaardigheden Argentinië