Bezienswaardigheden Argentinië

In de onovertroffen natuur van Argentinië vind je veel hoogtepunten van je rondreis door Argentinië. Van gigantische ijsbergformaties tot uitgestrekte landschappen. Ga mee op reis langs de verschillende bezienswaardigheden van Argentinië Veel leesplezier...

Perito Moreno Glacier

Deze ijsberg ligt in Patagonië en is één van de beroemdste toeristenattracties van dit gebied. Niet verwonderlijk, alleen al op de foto is het een onwerkelijk beeld. De steeds verschuivende lagen ijs kun je horen kraken wanneer je de berg bezoekt. Het is erg spectaculair om stukken ijs af te zien brokkelen, een immens natuurgeweld. Het ijs dat in de Argentijnse zomer afbrokkelt, groeit in de winter weer aan. 

Valdes Peninsula

Dit gebied dat eveneens in Patagonië ligt, is bestemd voor degenen die op zoek willen gaan naar bijzondere dieren. Van oktober tot en met maart kun je er pinguïns vinden. Er is ook een kans om walvissen te spotten in de periode van mei en december. Maar dat zijn niet de enige bijzondere dieren; ook dolfijnen, orka's, zeeleeuwen, zeehonden en grote vogelsoorten leven hier.    

Salta

Deze koloniale stad ligt in de gelijknamige provincie en grenst aan het Anders gebergte. Salta staat bekend om zijn folklore muziek, de architectuur en het berglandschap.

De watervallen van Iguazu

Op de grens van Argentinië en Brazilië liggen de adembenemende watervallen; Iguazu falls. Je kunt ze vanuit beide landen bezoeken. Wanneer je in Argentinië bent, kun je dus ook gemakkelijk de grens over naar Brazilië. De watervallen zijn immens groot en heftig, een bijzonder gevoel wanneer je ze voor het eerst aanschouwd.

Vakantie of rondreis Argentinië boeken bij onze reisdochters

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Argentinië met eigen ogen te zien? Boek je  vakantie naar Argentinië bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij een van onze reisdochters. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk de vakanties van FOX verre reizen

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Vier tips voor Buenos Aires