Exclusieve ledenreizen met gediplomeerde reisbegeleiders!

Wil je op reis met de allerbeste reisbegeleiders? Dan kies je natuurlijk voor een vakantie van ANWB Ledenreizen. Al onze 250 reisleiders zijn gediplomeerd. Zij hebben met goed gevolg de door de ANVR gecertificeerde opleiding van reisbegeleiders van ANWB Ledenreizen afgerond.

De opleiding die door de bestaande ANWB reisbegeleiders wordt gevolgd duurt een dag De dag begint met een introductie over de geschiedenis van de ANWB, gevolgd door een presentatie over de ANWB reizenstrategie en ANWB Ledenreizen, daarna een rondleiding over de Alarmcentrale en gaan ze langs bij de Verkeersinformatiedienst. Net voor de lunch nemen de trainers van ANWB Opleidingen het over.

In de middag wordt de groep in kleinere groepen verdeeld met een eigen trainer. Iedere reisbegeleider heeft een presentatie van 3 minuten voorbereid. Na de feedback van de docente, over hoe zij overkomen, worden er diverse rollenspelen gedaan. Geprobeerd wordt om situaties na te bootsen die tijdens een reis kunnen voorkomen. Een leuke, maar zeker ook uitdagende dag. Een gediplomeerde reisbegeleider word je niet zomaar. De cursusdag wordt afgesloten met een examen, welke bestaat uit 30 meerkeuzevragen en een open case. Binnen 2 weken krijgen ze te horen of ze voor dit gedeelte geslaagd zijn. Echter zijn ze dan nog niet gediplomeerd, de beoordeling van de ANWB-leden die meegaan met de eerste reis die ze begeleiden, telt ook mee. De begeleiders dienen op de enquête minimaal een 7 of hoger te scoren. Pas hierna wordt er via het ANVR een persoonlijk diploma toegezonden.

Benieuwd wie deze mensen zijn? Ontmoet hier onze reisleiders!