Laatste reisnieuws van ANWB Ledenreizen

Hier vind je het overzicht van het laatste nieuws & actuele zaken rondom reizen.

Merapi vulkaan –  Jogya 

Laatste nieuws omtrent de vulkaanuitbarsting Merapi in Indonesië op vrijdag 11 mei.
De situatie in Jogya is veilig, de vliegvelden in zowel Jogya als Solo zijn gewoon geopend en er is geen nieuwe uitbartsing meer geweest. Uit voorzorg is het verboden om binnen een straal van 500 meter van de vulkaan te komen. 

 

Sri Lanka – Kandy 

Laatste nieuws omtrent situatie Kandy.
Sinds afgelopen zaterdag, 10 maart, is de avondklok in Kandy opgeheven. Daarnaast zijn op maandag 12 maart alle scholen weer begonnen en vinden evenementen buiten en in de stad gewoon plaats. 

Alle Sri Lanka reizen van ANWB Ledenreizen zullen worden uitgevoerd volgens programma. Als vanzelfsprekend houdt ANWB Ledenreizen de situatie in Sri Lanka scherp in de gaten.

 

Waterschaarste in Kaapstad

Op 1 januari zijn waterrestricties geïmplementeerd en deze hebben succes. Begin april zou een gedeelte van de stad moeten worden afgesloten van het waternetwerk maar deze datum is uitgesteld tot medio juli. In Kaapstad hoopt men dat er dan voldoende regen valt zodat de dammen weer gevuld zijn. In die periode is het regenseizoen dan in volle gang. De overheid werkt ondertussen ook hard aan andere bronnen van drinkwater. Zo boren ze naar grondwater en het ontzilten van zeewater. 

Reizigers wordt om medewerking gevraagd in Kaapstad en Stellenbosch door handdoeken (waar mogelijk) meerdere keren te gebruiken, niet langer dan twee minuten te douchen en er rekening mee te houden dat het hotelzwembad wellicht niet gevuld kan zijn.

Tijdens onze 15-daagse groepsrondreis Zuid-Afrika verblijven we de eerste 5 dagen in Kaapstad. 

ANWB Ledenreizen
14 maart 2018