Laatste reisnieuws van ANWB Ledenreizen

Hier vind je het overzicht van het laatste nieuws & actuele zaken rondom reizen.

Afgelast: staking Schiphol 4 september 2018

De geplande staking van beveiligers op de luchthaven Schiphol is van de baan, melden vakbonden FNV, CNV en De Unie. Vannacht hebben de vakbeweging en de beveiligingsbedrijven een principeakkoord bereikt. 

Update 29 augustus 2018

 

Staking Schiphol 4 september 2018

Wat deze staking voor gevolgen heeft is nog niet bekend. Op dit moment is het nog niet mogelijk om vluchten op deze dag (kosteloos) om te boeken of te annuleren. Ook is nog niet bekend of en hoeveel vluchten er deze dag uit zullen vallen.

Wij adviseren u de nieuwsberichten in de gaten te houden. Wanneer uw vlucht geannuleerd wordt en dit bij ons bekend gemaakt wordt nemen wij uiteraard direct contact met u op om alternatieven te bespreken. 

Zie https://www.schiphol.nl/nl/mijn-reisdag/vandaag voor het laatste nieuws. 

Update 24 augustus 2018

 

Aardbeving Lombok 20.08.2018

Maandag 20 augustus in de ochtend en zondag, 19 augustus is het Indonesische eiland Lombok helaas opnieuw opgeschrikt door drie krachtige aardbevingen. ANWB Ledenreizen biedt geen arrangementen aan naar Lombok en de Gili eilanden. Al onze reizigers op de overige Indonesische eilanden maken het goed en hebben geen hinder ondervonden.

De ANWB Ledenreizen over de eilanden Sumatra, Java en Bali kunnen nog steeds worden uitgevoerd volgens programma, de dag tot dag programmaonderdelen voor deze reizen hoeven niet te worden aangepast.

Wij zullen u via dit kanaal ten aanzien van de situatie op Bali op de hoogte houden.

Vanzelfsprekend kan er voor persoonlijk advies contact worden opgenomen via ons reguliere telefoonnummer 088 – 269 0 269 (keuzenummer 2).

Update maandag 20.08.2018

Aardbeving Lombok 05.08.2018

Zondag, 05 augustus is het noordelijke Indonesische eiland Lombok helaas weer opgeschrikt door een krachtige aardbeving. Inmiddels is bekend dat er een behoorlijk aantal doden te betreuren is.

Iedereen bij ANWB Ledenreizen leeft mee met de families die dierbaren hebben verloren en gedupeerde inwoners die ineens huis en haard kwijt zijn.

ANWB Ledenreizen biedt geen reizen aan naar het getroffen Lombok en de Gili eilanden.

Echter heeft ook Bali door de beving schade opgelopen, met name in de bekende toeristische badplaats Kuta is er materiële schade ontstaan. Enkele grote winkelcentra hebben schade opgelopen en rondom deze locaties is schade aan geparkeerde auto’s en scooters ontstaan. Kuta is een grote badplaats en de schade is vrij gecentreerd waardoor de hinder beperkt is tot een klein gebied. Ook het luchthavengebouw heeft last van de beving gehad. De lokale infrastructuur is echter onaangetast en ook de luchthaven opereert als normaal.

Onze rondreizen over de eilanden Sumatra, Java en Bali kunnen op normale wijze worden uitgevoerd, het programma hoeft voor deze reizen niet te worden aangepast.

Wij zullen u via dit kanaal ten aanzien van de situatie op Bali op de hoogte houden.

Vanzelfsprekend kan er voor persoonlijk advies contact worden opgenomen via ons reguliere telefoonnummer 088 – 269 0 269 (keuzenummer 2).

Update woensdag 08.08.2018

Merapi vulkaan –  Jogya 

Laatste nieuws omtrent de vulkaanuitbarsting Merapi in Indonesië op vrijdag 11 mei.
De situatie in Jogya is veilig, de vliegvelden in zowel Jogya als Solo zijn gewoon geopend en er is geen nieuwe uitbartsing meer geweest. Uit voorzorg is het verboden om binnen een straal van 500 meter van de vulkaan te komen. 

 

Sri Lanka – Kandy 

Laatste nieuws omtrent situatie Kandy.
Sinds afgelopen zaterdag, 10 maart, is de avondklok in Kandy opgeheven. Daarnaast zijn op maandag 12 maart alle scholen weer begonnen en vinden evenementen buiten en in de stad gewoon plaats. 

Alle Sri Lanka reizen van ANWB Ledenreizen zullen worden uitgevoerd volgens programma. Als vanzelfsprekend houdt ANWB Ledenreizen de situatie in Sri Lanka scherp in de gaten.

 

Waterschaarste in Kaapstad

Op 1 januari zijn waterrestricties geïmplementeerd en deze hebben succes. Begin april zou een gedeelte van de stad moeten worden afgesloten van het waternetwerk maar deze datum is uitgesteld tot medio juli. In Kaapstad hoopt men dat er dan voldoende regen valt zodat de dammen weer gevuld zijn. In die periode is het regenseizoen dan in volle gang. De overheid werkt ondertussen ook hard aan andere bronnen van drinkwater. Zo boren ze naar grondwater en het ontzilten van zeewater. 

Reizigers wordt om medewerking gevraagd in Kaapstad en Stellenbosch door handdoeken (waar mogelijk) meerdere keren te gebruiken, niet langer dan twee minuten te douchen en er rekening mee te houden dat het hotelzwembad wellicht niet gevuld kan zijn.

Tijdens onze 15-daagse groepsrondreis Zuid-Afrika verblijven we de eerste 5 dagen in Kaapstad. 

ANWB Ledenreizen
14 maart 2018