Laatste reisnieuws van ANWB Ledenreizen

Hier vind je het overzicht van het laatste nieuws & actuele zaken rondom reizen.

Corona virus China

Sinds december 2019 is er een uitbraak van een nieuw coronavirus in China. De uitbraak begon in de stad Wuhan, provincie Hubei. Over het Wuhan-virus is nog veel onduidelijk. Dat wordt momenteel door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzocht. Er lijkt een verband met een lokale pluimvee- en vismarkt.

Wie met het virus besmet raakt, krijgt koorts, hoestbuien, ademhalingsproblemen en het kan een longontsteking veroorzaken. In tegenstelling tot eerdere epidemieën, worden er nu al op Chinese luchthavens en treinstations maatregelen genomen met infraroodthermometers om de temperatuur van passagiers te controleren en verdere verspreiding te voorkomen. Bij alle besmettingen gaat het tot dusver om mensen die onlangs in Wuhan waren.

Er geldt geen negatief reisadvies, al onze reizen zullen doorgang vinden. Onze reizen komen niet in de stad Wuhan. Tijdens de uitvoering van onze reizen, zullen wij uit voorzorg geen bezoek brengen aan dergelijke markten.

De WHO zegt dat vooralsnog geen extra maatregelen nodig zijn voor reizigers naar China. De gebruikelijke adviezen gelden: was vaak je handen en vermijd contact met zieke mensen en dieren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft dezelfde adviezen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) https://lcr.nl/Landen en het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/china/reizen/reisadvies

Laatste update: 23 januari 2020

Nieuw reisadvies voor Australië

Zoals je wellicht in de media hebt vernomen heeft Australië op dit moment te kampen met bosbranden. De bosbranden concentreren zich voornamelijk tussen Melbourne en Sydney. In Sydney woeden geen branden, het smog niveau is op de moment normaal voor deze tijd van het jaar.

Voor al onze FOX Reizen geldt dat er voor nu geen aanpassingen in de reisprogramma’s nodig zijn. FOX staat in nauw contact met de lokale partner om de situatie goed te blijven volgen.

Mocht je op reis gaan naar Australië en de gevolgen van de bosbranden blijken alsnog invloed te hebben op de uitvoering van het reisprogramma, dan zullen wij persoonlijk contact met je opnemen.

Laatste update: vrijdag 3 januari 2020

De bosbranden op Gran Canaria

Zoals u waarschijnlijk weet zijn er een aantal bosbranden op Gran Canaria geweest. Inmiddels hebben wij alle routes door onze reisbegeleider ter plaatse laten controleren en willen wij u middels dit bericht informeren dat de schade
in de gebieden waar wij de wandelingen hebben uitgezet is meegevallen.

Alleen de wandeling op dag 5 naar Alta Vista zal een wijziging ondergaan en hiervoor is een nieuwe wandeling uitgezet vanaf Llanes de la Pez. Een prachtige wandeling door bossen en over een kam met uitzicht op ri La Culara en Tejeda
en vervolgens met een lichte afdaling naar La Lechuza. De afstand naar deze wandeling is ongeveer even lang als naar de Alta Vista.

We denken dat deze aanpassing het programma ten goede komt en de wandelingen perfect op elkaar zullen aansluiten.

Een fijne reis namens het team van ANWB Ledenreizen toegewenst.

Laatste update: 2 september 2019

De eikenprocessierups in de Beekse Bergen

Het is je vast niet ontgaan, de eikenprocessierups heeft zich verspreid over heel Nederland. Kriebels, bultjes en andere gezondheidsklachten worden veroorzaakt door de brandhaartjes van de rups. De eikenprocessierups vindt de blaadjes van de eik verrukkelijk om te eten en is dan ook graag aanwezig in eikenbomen. 

In het groene natuurrijke gebied van de Beekse Bergen zijn de rupsen ook te vinden. Wees daarom erg alert tijdens je bezoek aan de Beekse Bergen en ontwijk de eikenbomen op het park. De bomen met de meeste rupsen zijn voorzien van een rood met wit lint om je te waarschuwen. 

De Beekse Bergen doet zijn uiterste best om de rupsen te bestrijden en de overlast te beperken. Krijg je toch last van de kriebelende haartjes van de rups? Bij de receptie staat een verkoelende gel en een speciale roller om de haartjes van je kleding en je huid te kunnen verwijderen. Meer tips en informatie over de eikenprocessierups vind je op de website van de GGD.

Reisadvies Sri Lanka

Op vrijdag 31 mei heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Sri Lanka aangepast. De veiligheidssituatie op Sri Lanka is verbeterd, de overheid heeft maatregelen genomen en het normale leven is weer op gang gekomen. Dit betekent dat we de reizen met gegarandeerd vertrek vanaf vertrek 1 juli 2019 weer zullen uitvoeren volgens programma.

Laatste update: 4 juni 2019

Brexit

  • Het proces naar uittreding van Groot-Brittannië en Noord-Ierland uit de EU (Brexit) heeft vooralsnog geen gevolgen voor vakantiegangers. Een geldig paspoort of identiteitskaart is voldoende en er is (nog) geen visum nodig.
  • Reizen met het vliegtuig blijft voorlopig ook hetzelfde omdat Groot-Brittannië geen Schengenland is en er daarom nu ook al grenscontroles zijn.
  • Ongeacht of er wel of geen 'deal' komt, zullen Groot-Brittannië en Noord-Ierland Europese ID-kaarten tot tenminste 1 januari 2021 accepteren als geldig reisdocument. Ook heeft de regering aangegeven dat EU-ingezetenen in geen van beide gevallen aan een visumplicht zullen worden onderworpen voor een kort verblijf.

           De laatste informatie vind je op anwb.nl

Update 14 februari 2019

Onrust Frankrijk - Parijs

Er zijn verscherpte grenscontroles en belangrijke plaatsen worden extra bewaakt. Ook zijn er extra identiteits- en bagagecontroles op wegen, stations, vliegvelden en in het openbaar vervoer. De maatregelen kunnen leiden tot vertraging bij het reizen. Volg de aanwijzingen van de autoriteiten.

In Parijs is de situatie momenteel rustig. Demonstraties worden op zaterdag gepland maar we zien dat er steeds minder demonstranten komen. Elke week neemt het aantal met ongeveer 50% af.

Update 21 december 2018
 

Afgelast: staking Schiphol 4 september 2018

De geplande staking van beveiligers op de luchthaven Schiphol is van de baan, melden vakbonden FNV, CNV en De Unie. Vannacht hebben de vakbeweging en de beveiligingsbedrijven een principeakkoord bereikt. 

Update 29 augustus 2018

 

Staking Schiphol 4 september 2018

Wat deze staking voor gevolgen heeft is nog niet bekend. Op dit moment is het nog niet mogelijk om vluchten op deze dag (kosteloos) om te boeken of te annuleren. Ook is nog niet bekend of en hoeveel vluchten er deze dag uit zullen vallen.

Wij adviseren u de nieuwsberichten in de gaten te houden. Wanneer uw vlucht geannuleerd wordt en dit bij ons bekend gemaakt wordt nemen wij uiteraard direct contact met u op om alternatieven te bespreken. 

Zie https://www.schiphol.nl/nl/mijn-reisdag/vandaag voor het laatste nieuws. 

Update 24 augustus 2018

 

Aardbeving Lombok 20.08.2018

Maandag 20 augustus in de ochtend en zondag, 19 augustus is het Indonesische eiland Lombok helaas opnieuw opgeschrikt door drie krachtige aardbevingen. ANWB Ledenreizen biedt geen arrangementen aan naar Lombok en de Gili eilanden. Al onze reizigers op de overige Indonesische eilanden maken het goed en hebben geen hinder ondervonden.

De ANWB Ledenreizen over de eilanden Sumatra, Java en Bali kunnen nog steeds worden uitgevoerd volgens programma, de dag tot dag programmaonderdelen voor deze reizen hoeven niet te worden aangepast.

Wij zullen u via dit kanaal ten aanzien van de situatie op Bali op de hoogte houden.

Vanzelfsprekend kan er voor persoonlijk advies contact worden opgenomen via ons reguliere telefoonnummer 088 – 269 0 269 (keuzenummer 2).

Update maandag 20.08.2018

Aardbeving Lombok 05.08.2018

Zondag, 05 augustus is het noordelijke Indonesische eiland Lombok helaas weer opgeschrikt door een krachtige aardbeving. Inmiddels is bekend dat er een behoorlijk aantal doden te betreuren is.

Iedereen bij ANWB Ledenreizen leeft mee met de families die dierbaren hebben verloren en gedupeerde inwoners die ineens huis en haard kwijt zijn.

ANWB Ledenreizen biedt geen reizen aan naar het getroffen Lombok en de Gili eilanden.

Echter heeft ook Bali door de beving schade opgelopen, met name in de bekende toeristische badplaats Kuta is er materiële schade ontstaan. Enkele grote winkelcentra hebben schade opgelopen en rondom deze locaties is schade aan geparkeerde auto’s en scooters ontstaan. Kuta is een grote badplaats en de schade is vrij gecentreerd waardoor de hinder beperkt is tot een klein gebied. Ook het luchthavengebouw heeft last van de beving gehad. De lokale infrastructuur is echter onaangetast en ook de luchthaven opereert als normaal.

Onze rondreizen over de eilanden Sumatra, Java en Bali kunnen op normale wijze worden uitgevoerd, het programma hoeft voor deze reizen niet te worden aangepast.

Wij zullen u via dit kanaal ten aanzien van de situatie op Bali op de hoogte houden.

Vanzelfsprekend kan er voor persoonlijk advies contact worden opgenomen via ons reguliere telefoonnummer 088 – 269 0 269 (keuzenummer 2).

Update woensdag 08.08.2018

Merapi vulkaan –  Jogya 

Laatste nieuws omtrent de vulkaanuitbarsting Merapi in Indonesië op vrijdag 11 mei.
De situatie in Jogya is veilig, de vliegvelden in zowel Jogya als Solo zijn gewoon geopend en er is geen nieuwe uitbartsing meer geweest. Uit voorzorg is het verboden om binnen een straal van 500 meter van de vulkaan te komen. 

 

Sri Lanka – Kandy 

Laatste nieuws omtrent situatie Kandy.
Sinds afgelopen zaterdag, 10 maart, is de avondklok in Kandy opgeheven. Daarnaast zijn op maandag 12 maart alle scholen weer begonnen en vinden evenementen buiten en in de stad gewoon plaats. 

Alle Sri Lanka reizen van ANWB Ledenreizen zullen worden uitgevoerd volgens programma. Als vanzelfsprekend houdt ANWB Ledenreizen de situatie in Sri Lanka scherp in de gaten.

 

Waterschaarste in Kaapstad

Op 1 januari zijn waterrestricties geïmplementeerd en deze hebben succes. Begin april zou een gedeelte van de stad moeten worden afgesloten van het waternetwerk maar deze datum is uitgesteld tot medio juli. In Kaapstad hoopt men dat er dan voldoende regen valt zodat de dammen weer gevuld zijn. In die periode is het regenseizoen dan in volle gang. De overheid werkt ondertussen ook hard aan andere bronnen van drinkwater. Zo boren ze naar grondwater en het ontzilten van zeewater. 

Reizigers wordt om medewerking gevraagd in Kaapstad en Stellenbosch door handdoeken (waar mogelijk) meerdere keren te gebruiken, niet langer dan twee minuten te douchen en er rekening mee te houden dat het hotelzwembad wellicht niet gevuld kan zijn.

Tijdens onze 15-daagse groepsrondreis Zuid-Afrika verblijven we de eerste 5 dagen in Kaapstad. 

ANWB Ledenreizen
14 maart 2018