Ook in 2020 reis je CO2 neutraal!

Duurzaam Toerisme met ANWB Ledenreizen

ANWB Ledenreizen is zich bewust van de impact die onze reizen hebben op de bestemmingen. Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat ook aan volgende generaties aantrekkelijke bestemmingen kunnen worden aangeboden.

Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming.

ANWB Ledenreizen voelt zich hierbij betrokken en zet zich in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). Samen met de andere ANWB reisdochters hebben wij diverse ambities vastgesteld die we willen behalen voor 2020. Lees meer over de groene ambitie van de ANWB reisdochters.

CO2 neutraal reizen

De hoeveelheid CO2 uitstoot neemt jaarlijks toe en draagt bij aan de opwarming van de aarde. Als we de schoonheid van vakantiebestemmingen ook voor toekomstige generaties willen behouden, moeten we groener reizen. Bij ANWB Ledenreizen dragen wij graag ons steentje bij.
Vanaf 1 januari 2019 reis je CO2 neutraal.  Wij compenseren de reis voor je, van overnachting tot vlucht en van transfer tot excursie en zullen dit ook in 2020 doen.

ANWB Reizen heeft de South Pole Group als CO2-partner gekozen omdat deze organisatie mooie klimaatprojecten tegen de beste prijs aanbiedt en zelf projecten ontwikkelt, die klimaatverandering tegengaat, de lokale bevolking ondersteunt en de natuur beschermt.

De compensatiegelden worden besteed aan gecertificeerde projecten waarmee op andere plaatsen in de wereld – veelal in ontwikkelingslanden – CO2-uitstoot wordt gereduceerd. Voor een overzicht van de projecten kun je hier terecht.