Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Algerije

Van de ruige Sahara tot de kleurrijke steden: een vakantie in Algerije zit vol tegenstellingen. Ervaar de rijke geschiedenis, wandel door de bergen en proef de kruidige keuken.

Visum aanvragen voor Algerije 
Het regelen van een visum voor Algerije kost vaak veel tijd. Je kunt de afhandeling hiervan gemakkelijk via de ANWB en VisumCentrale laten lopen.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu10%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Reisvoorbereiding voor je bezoek aan Algerije

Voordat je vakantie naar Algerije kan beginnen, moet je een visum aanvragen. Dat doe je bij de Algerijnse ambassade in Den Haag. Wanneer je tijdens je vakantie de Sahara in Algerije wilt bezoeken, heb je toestemming van de plaatselijke autoriteiten nodig. Vergeet niet om vooraf enkele euro's om te wisselen voor de plaatselijke munteenheid: de dinar.

Geniet van de Algerijnse natuur en cultuur

Het is de ongerepte natuur die Algerije uniek maakt. Trotseer hier het droge landschap van de Sahara, waar hyena's, antilopen en gazellen zich thuis voelen. Bewonder de ruige rotsformaties van het Ahaggargebergte of reis juist af naar de steden van Algerije. Proef kruidige couscous en schaap aan het spit in Algiers of laat je verrassen door de Romeinse resten in Timgad.

Jouw ideale vakantie in Algerije

Er zijn verschillende manieren om Algerije te ontdekken, van een groepsreis die je door de woestijn leidt tot een rondreis langs de mooiste Algerijnse steden. Echte avonturiers genieten van een wandelvakantie, met nationaal park Tlemcen als een van de hoogtepunten met groene valleien en kletterende watervallen. De kustlijn van Algerije leent zich goed voor een zonvakantie.