Medewerkers

Verantwoord ondernemen

De ANWB wil voor haar medewerkers een betrouwbare en inspirerende werkgever zijn. Dat vertaalt zich in een prettige werksfeer en een bedrijfscultuur met aandacht voor de mens. We hechten veel waarde aan de inbreng van alle medewerkers voor de realisatie van de missie van de ANWB.

De ANWB vindt het belangrijk dat medewerkers voelen dat ze het verschil maken. Dat ze zich er van bewust zijn, dat zij degenen zijn, die ervoor zorgen dat mensen veillig en in vrijheid kunnen bewegen.

Medewerkers van grote betekenis voor realisatie missie ANWB

Onze medewerkers zijn van grote waarde bij het realiseren van de missie van de ANWB. Daarom heeft de ANWB voor de komende jaren vier strategische pijlers voor de medewerkers op de agenda staan:

1. Vaardig & vitaal
We bieden tools aan om vaardigheden te ontwikkelen, vitaliteit te verhogen en medewerkers betrokken te houden. 

2. Flexibel & Fair
We doen er alles aan om medewerkers zo eerlijk en flexibel mogelijk te belonen voor hun inzet. Daarnaast scheppen we de randvoorwaarden zodat medewerkers gemakkelijk ‘door de organisatie’ kunnen bewegen. 

3. Aantrekkelijk & in beweging
We laten zien dat we een aantrekkelijke werkgever zijn, waar medewerkers gemakkelijk door de organisatie heen kunnen bewegen in een prettige en stimulerende sfeer. 

4. Stevig HR fundament
De ANWB wilt de basisdiensten die de afdeling HR nu al verleent, verbeteren en efficiënter aanbieden. Dat doet HR door meer processen te automatiseren, optimale informatievoorziening te verschaffen, nog betere adviezen te geven en meer te leveren tegen lagere kosten. 

HR strategie in één oogopslag

 

Interesse in een baan?

Ben je geïnteresseerd geraakt in de ANWB als werkgever en wil je weten welke vacatures er zijn binnen de ANWB?
Kijk op www.werkenbijanwb.nl