ANWB Groenplein

De ANWB is in 1883 opgericht door een groepje enthousiaste fietsers, die graag wilden genieten van de mooie Nederlandse natuur. Dit uitgangspunt is sindsdien niet veranderd. De ANWB is nog steeds dé organisatie die de natuur als recreatieplek toegankelijk maakt en houdt.

In de directe leefomgeving bestaat grote behoefte aan groene plekken, zoals parken, plantsoenen en waterpartijen. Daarom heeft de ANWB  de ANWB Groenpleinen in Krommenie en Eindhoven ontwikkeld.

Het ANWB Groenplein is een plek waar je samen naartoe gaat of afspreekt. Een plek die jong en oud samenbrengt om er hun vrije tijd door te brengen, om er te spelen, maar ook om in de openlucht te werken.

Het Groenplein biedt ook scholen, verenigingen en bewoners het hele jaar door een plek waar zij eigen activiteiten kunnen organiseren.

 

ANWB Groenplein Krommenie

Het eerste ANWB Groenplein is in 2012 geopend in het Rosariumpark naast het Rosariumplein in Krommenie. Het is een prachtig park waar van alles te beleven is met waterpartijen, een struintuin, pluktuin en (gratis) wifispot. Benieuwd naar hoe het park eruit ziet? Bekijk dan hier de plattegrond van het ANWB Groenplein in Krommenie.

Een middagje moes tuinieren, de ochtend beginnen met Tai chi in het park of op je laptop wat werken op een schaduwrijk bankje. Dat behoort allemaal tot de mogelijkheden in Krommenie. Wij geloven dat het gezond en fijn is om activiteiten in het groen te doen. En wij zijn vooral benieuwd naar uw ideeën, want zonder uw ideeën is het park nooit zo leuk!

Plattegrond ANWB Groenplein Krommenie

ANWB Groenplein Eindhoven

Het tweede ANWB Groenplein is geopend in 2013 middenin het Henri Dunantpark in Eindhoven, aan de Rode Kruislaan. Op dit Groenplein is rond de  waterpartij van alles te zien en te doen. Van relaxen op de loungebanken tot werken in het buitenkantoor en van het plukken van kruiden tot het klauteren op het boomstronkenpad.

De kiosk biedt de mogelijkheid voor veel verschillende activiteiten. Benieuwd naar hoe het park eruit ziet? Bekijk dan hier de plattegrond van het ANWB Groenplein in Eindhoven.

Heeft u zelf een goed idee, dan horen wij dat graag. Want samen zorgen we voor een levendig park. Op het ANWB Groenplein in Eindhoven worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals iedere zondagochtend Tai chi. Het actuele aanbod vindt u op www.henridunantpark.nl.

Plattegrond ANWB Groenplein Eindhoven

Heeft u een idee? Help mee!

Met elkaar vormen onze leden het vrijwilligersnetwerk van de ANWB. Bedenk eens wat we met en voor elkaar kunnen betekenen als we allemaal ons steentje bijdragen. Het maakt niet uit hoe klein of hoe groot uw bijdrage is, met bijna 4 miljoen leden kunnen we het verschil maken.

Het ANWB Groenplein is een plek voor u, maar ook ván u. U kunt bijvoorbeeld zelf een leuke activiteit organiseren of op andere manier uw steentje bijdragen. Want we willen samen het ANWB Groenplein schoon, veilig en bruisend houden.

Wilt u meewerken aan het ANWB Groenplein of heeft u een idee?  Stuur een mail naar anwbgroenplein@anwb.nl.