Elektrische auto

Elektrische auto´s krijgen de laatste jaren veel aandacht. Ze zijn nagenoeg geruisloos, veel zuiniger in gebruik en daarmee schoner dan auto's met een verbrandingsmotor. Mogelijk staan we aan de vooravond van een doorbraak.

oplaadpunten

Nog wel wat regelen

Er moet nog wel het een en ander worden geregeld om elektrische auto´s tot een succes te maken. Ze moeten nog gebruiksvriendelijker en veiliger worden, er moeten betere accu's komen en er zal een netwerk van oplaadpunten beschikbaar moeten zijn. Nederlandse elektriciteitsbedrijven willen graag aan zo´n netwerk bouwen. En de ANWB heeft al borden ontworpen om automobilisten de weg naar de oplaadpunten te wijzen. Sommige gemeenten overwegen het gebruik van de elektrische auto te stimuleren via gratis parkeren.

Testen

Ook de ANWB wil helpen de elektrische auto tot een succes maken. Zo is de ANWB onder andere betrokken bij veiligheidstests en praktijkproeven.

Elektrische auto

ANWB dringt aan op standaardisering

Voor de ANWB gaat het vooral om het belang van de toekomstige gebruikers. Hun wensen worden besproken met ontwikkelaars van auto's, accu´s en oplaadpunten. De ANWB dringt aan op standaardisering en uniformering van stekkers en oplaadvoorzieningen.