ANWB Reiswijzer gaat in de winterstand

De ANWB Reiswijzer richt zich vanaf 1 oktober op populaire najaars- en wintervakantiebestemmingen. Het aantal vakantielanden met coronamaatregelen gaat van 24 naar 12.

Veel mensen oriënteren zich nu op de herfst- en wintervakantie. Op anwb.nl/reiswijzer zien zij of ze welkom zijn in het land van hun keuze én welke coronamaatregelen er gelden. Ook vind je er informatie over overnachtingsmogelijkheden, bezienswaardigheden, horeca en skiliften. Bovendien kunnen reizigers een pushbericht ontvangen via de ANWB Vakantiehulp-app wanneer de situatie verandert. Deze service geldt voor België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zwitserland en Nederland.

Buitenlandvakantie weer in trek

Uit een recente ANWB-ledenpeiling blijkt dat 76 procent van de leden graag in het buitenland vakantie wil vieren en weer net zo vaak op vakantie wil als vóór corona. Afgelopen zomer is de Reiswijzer van de ANWB meer dan 19 miljoen keer geraadpleegd en verstuurde de ANWB ruim 800.000 e-mails om reizigers te attenderen op veranderende coronaregels op Europese bestemmingen.