ANWB positief over corona-certificaat

Tussen al het verkiezingsnieuws door was er gisteren ook aandacht voor het ‘groene certificaat’ wat vakanties mogelijk moet maken.

De ANWB is positief over het voornemen van de EU om op korte termijn zo’n certificaat in te voeren. Het kan eraan bijdragen dat reizigers weer met vertrouwen op vakantie gaan naar het buitenland. Op het certificaat kunnen zowel vaccinaties, negatieve testen als de indicatie ‘genezen van COVID-19’ worden bijgeschreven.

Groen en geel

De ANWB pleit er wel voor om het gele vaccinatieboekje van de WHO als alternatief achter de hand te houden, voor als de EU niet tijdig klaar is met het nieuwe groene certificaat. Met wat er nog moet gebeuren, is het niet zeker dat reizigers het al het komende zomerseizoen kunnen gebruiken.

Reiswijzer

Net als vorig jaar gaat de ANWB vakantiegangers via de Reiswijzer op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Deze wordt daarvoor uitgebreid met informatie over vaccineren en testen. De verwachting is half april weer op te schalen naar actuele updates over zo’n 20 vakantielanden.