ANWB lanceert corona-label voor campings

Kampeerders kunnen sinds maandag 25 mei aan de hand van een speciaal label op anwbcamping.nl zien of een Nederlandse camping speciale coronamaatregelen heeft getroffen.

De ANWB heeft bij 1.300 campings nagevraagd of zij voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en de verordeningen van de veiligheidsregio’s. Als campings zich daaraan conformeren, kent de ANWB het label toe en publiceert dat op anwbcamping.nl. De ANWB wil kampeerliefhebbers met het label duidelijkheid geven, zodat zij met een veilig gevoel op de camping kunnen verblijven.

Naleving

Of de campings de richtlijnen ook daadwerkelijk naleven, wordt vanaf 1 juni gecontroleerd door de campinginspecteurs van de ANWB. Zodra reizen naar het buitenland weer mogelijk is, zal de ANWB het label ook toekennen aan buitenlandse campings indien zij de lokale coronarichtlijnen volgen.

Twee labels

ANWB Kamperen komt met 2 verschillende labels:

  1. Speciale coronamaatregelen: dit wil zeggen dat de camping zich heeft geconformeerd aan de richtlijnen van het RIVM en de verordeningen van de veiligheidsregio’s. Voor buitenlandse campings zullen dat de verordeningen van de overheid op de desbetreffende bestemming zijn.
  2. Speciale coronavoorwaarden: bij deze camping kunnen kampeerders 7 dagen voor hun geplande aankomst hun verblijf kosteloos annuleren of omboeken.