Traumateams volop aan het werk

Ook in deze tijden gaat het werk van de 4 traumateams van Medical Air Assistance gewoon door. De verwachting dat het aantal helivluchten zou dalen, is niet uitgekomen.

“We vliegen zelfs iets vaker en ook met patiënten die mogelijk het coronavirus hebben. In zo’n geval moet de arts zijn beschermende kleding aantrekken om besmetting te voorkomen. Het zijn wel enorm spannende tijden”, vertelt Amanda Tijben, hoofd van de vliegdienst van Medical Air Assistance.

Klaar voor extra inzetten

Alle 3 de reserveheli’s zijn teruggehaald uit Duitsland, waar onderhoud werd gepleegd. “Mochten de ziekenhuizen ons vragen om extra inzetten met aparte helikopters, bijvoorbeeld om patiënten van het ene naar het andere ziekenhuis te vliegen, dan is dat mogelijk. Zeker onze reserve ambulancehelikopter – waarmee we patiënten van de Waddeneilanden vervoeren – is daarvoor geschikt, omdat deze ruimer is en makkelijker te reinigen. We hebben verder voldoende piloten beschikbaar. Er heeft zich zelfs al een piloot aangeboden die met pensioen is.”