Onstuimige e-biketest met 135 ANWB-vrijwilligers

In opdracht van de Kampioen hebben 135 ANWB-vrijwilligers op 7, 8 en 9 maart onder onstuimige weersomstandigheden e-bikes van 20 verschillende merken getest op een uitdagend parcours.

Op het parcours van 3,1 km kwamen de testers een sterke daling, een steile helling en verschillende soorten wegdek tegen. De test is uitgevoerd in samenwerking met ANWB Betrokken en de Hogeschool HAN/Automotive.

Grote getallen

Van elke fiets waren twee exemplaren beschikbaar en elk model werd door 50 tot ruim 70 personen getest. Dat is vele malen meer dan bij de fietstests van het AD, de Telegraaf, Consumentenbond en Fietsersbond, waaraan doorgaans maar 5 tot 10 personen meedoen. De deelnemers beoordeelden de fietsen onder meer op rijeigenschappen, elektrische ondersteuning en comfort. In de drie testdagen reden ze samen in totaal 1.252 rondjes ofwel 3.881 km.

Resultaten in de Kampioen en op anwb.nl


De resultaten van de test worden gecombineerd met de 'harde' testresultaten van Hogeschool HAN, zoals remtests, stabiliteitsproeven en actieradius. Het eindresultaat lees je in het mei-nummer van de Kampioen en hier op anwb.nl.