100e Wegenwachtvlog op YouTube

De vloggende wegenwachten hebben met elkaar een mijlpaal bereikt: hun 100e vlog is deze week op internet geplaatst. Aanvankelijk maakten de wegenwachten tijdens de zomer (geschreven) blogs over hun avonturen in Frankrijk en Italië voor op intranet. Tot in 2016 een begin werd gemaakt met het maken van vlogs.

In eerste instantie om met collega’s te delen wat ze allemaal meemaakten, maar ook om bij te dragen aan de vakantiesfeer binnen de ANWB. De filmpjes waren zo’n succes, dat de wegenwachten ook na de zomer in Nederland bleven vloggen.

 Vaste club
Inmiddels is er een vaste club van vloggers: Paul van Tongeren, Freek de Heij, Wouter de Graaff, Lars van der Bruggen en Fré Wijnholds. Elke week levert een van hen een vlog aan over hun belevenissen en de praktijk van hun werk. De vlogs gaan over de meest uiteenlopende kwesties, maar met name de technische scoren goed.

 

Meer dan 10.000 abonnees
De wegenwachten maken de beelden zelf en monteren deze op geheel eigen wijze. Dit maakt de vlogs uniek. De gemene deler is hun enthousiasme en passie voor het werk. De vlogs worden gedeeld via YouTube en op Facebook en hebben inmiddels meer dan 10.000 vaste abonnees, 600.000 views en gemiddeld 1,3 kijkminuten.