SNP en FOX tijdens Reisgala in de prijzen

Tijdens het Reisgala vandaag in Noordwijk is de Sustainable Travel Award uitgereikt aan SNP Natuurreizen. FOX won voor de derde keer op rij de prijs voor de Beste Groepsreizen.

Tijdens het Reisgala vandaag in Noordwijk is de Sustainable Travel Award uitgereikt aan SNP Natuurreizen. FOX won voor de derde keer op rij de prijs voor de Beste Groepsreizen. De Sustainable Travel Award is de nationale duurzaamheidsprijs voor de reissector. Gert Nieuwboer, directeur van SNP Natuurreizen, ontving de prijs uit handen van Gerben Hardeman die bij de ANVR verantwoordelijk is voor Travel Tomorrow. Gert: “Ik zie deze prijs als een erkenning voor het vele werk dat wij hebben gedaan om de CO2-voetafdruk van al onze reizen te berekenen, te communiceren en ook daadwerkelijk te reduceren.”

Bewust kiezen

SNP heeft alle haar 780 pakketreizen nauwkeurig doorgerekend met de Carmacal, een calculator om de CO2-reisvoetafdruk in kaart te brengen. Daardoor kunnen reizigers bewust kiezen voor een vlucht, trein of auto en maakt de reisorganisatie het de klant makkelijk door CO2-emissies van de reis te compenseren en in de prijs op te nemen. De calculator heeft wereldwijde erkenning gekregen met een innovatieprijs van de World Travel Tourism Council én de World Tourism Organisation van de Verenigde Naties.

Twee van de vijf

Met Pharos Reizen, SNP Natuurreizen en FOX Verre Reizen was ANWB Reizen op het Reisgala maar liefst vijfmaal genomineerd. SNP in de categorie Sustainability, Pharos met Autovakanties en FOX met Verre Reizen, Groepsreizen en Sustainability. De ANWB heeft dus twee van de vijf nominaties weten te verzilveren!