Recordaantal proefritten in Zeeland

Zaterdag 29 september vond op Neeltje Jans in Zeeland het ANWB Proefrit-evenement plaats. Maar liefst 75 proefritten werden gemaakt, het grootst aantal tot nu toe.

Het record hield echter niet lang stand, want op woensdag 3 oktober werd het alweer gebroken. Voor het Proefrit-evenement in Den Bosch werden namelijk 95 proefritten gepland.

Duurzame energieke dag

Volgens regiomanager Janique was er van alles te beleven om het duurzaamheidsthema in een breder kader te plaatsen: “We hebben er een duurzame, energieke dag van gemaakt. Naast een proefrit in een elektrische auto, konden mensen een kijkje nemen in een windturbine en op een film zien hoe het is als je echt naar boven klimt. Een ANWB-drone ging de lucht in, zodat mensen op een groot scherm de Delta vanuit de lucht konden bekijken. Ook kon het publiek een kijkje nemen in het Topshuis, waar een rondleiding werd gehouden en films werden gedraaid over energie winnen uit waterkracht, de getijdencentrales en het windmolenpark.

Geslaagd

De Wegenwacht was bij het evenement van de partij om te vertellen over het lidmaatschap en om fietsen te controleren. Janique, haar collega’s en de vrijwilligers kijken terug op een geslaagd evenement: “Mede door het mooie weer, het enthousiaste publiek en de leuke activiteiten was het een topdag.”