Schooljeugd geeft startsein Fietsverlichtingsactie

Annemaria, Pieter, Indy en Senna, leerlingen van de Jenaplanschool Metameer uit Boxmeer, hebben maandag 1 oktober het startsein gegeven voor de landelijke Fietsverlichtingsactie 2018 van de ANWB.

Als openingshandeling spoten ze met reflecterend krijt de tekst ‘Zet je licht aan’ op een fietspad bij de school. Ze kregen daarbij gezelschap van hoofddirecteur Frits van Bruggen, burgemeester Karel van Soest van Boxmeer en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant.

Tekst stimuleert

De tekst ‘Zet je licht aan’ stimuleert fietsers dat ook werkelijk te doen, weet de ANWB uit onderzoek. Daarom worden dit najaar ‘slimme sjablonen’ en spuitkrijt uitgedeeld. Scholen, verenigingen en ANWB-leden kunnen het sjabloon en spuitkrijt aanvragen op de campagnesite, zodat ze zelf de tekst aan kunnen brengen op punten in de buurt waar veel fietsers passeren. De ANWB wil graag dat dit in alle gemeenten gaat gebeuren met de inzet van vrijwilligers. De ANWB Fietsverlichtingsactie draagt er al jaren toe bij dat meer fietsers goed verlicht op pad gaan en daarmee onveilige situaties voorkomen.