ANWB’er wint Dutch Mobility Hackaton 2018

In het weekend van 17/18 november vond op het ANWB hoofdkantoor voor de tweede keer de Dutch Mobility Hackathon plaats, deze keer georganiseerd door Air-France-KLM, HTM, NS en de ANWB.

Zo’n 70 IT’ers, mobiliteitsexperts en innovators werkten in 13 teams tot diep in de nacht aan duurzaam vervoer op maat. Winnaar werd een gelegenheidsteam van IT’ers en Fleur Bakker, junior marketeer van de ANWB. Het concept waarmee ze wonnen kreeg de naam Stranded: een applicatie voor vervoer op maat (‘mobility as a service’), die gestrande (trein)reizigers helpt zo efficiënt en duurzaam mogelijk alsnog op de plaats van bestemming te komen. Het winnende team kreeg een cheque ter waarde van 3.000 euro.

Nummers 2 en 3

Op de tweede plaats eindigde het officiële team van ANWB. Zij ontwikkelden Amore: een loyaliteitsplatform dat forensen in staat stelt green miles te verdienen via (duurzaam) mobiliteitsgedrag. De green miles kunnen tegen allerlei voordelen worden ingewisseld. 
De derde plek was voor Team Downsized met ‘ikwilvanmijnreistijdaf.nl’. Deze applicatie minimaliseert de reistijd voor woon-werkverkeer door een huis dicht bij de werkplek te vinden. 

De organisatoren van de Dutch Mobility Hackathon gaan met de teams om tafel om te overleggen of en hoe ze de concepten verder kunnen ontwikkelen.