Geanimeerd bezoek minister I&W aan ANWB

Het bezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen aan de ANWB is gistermiddag in een bijzonder vriendschappelijke sfeer verlopen. De goedlachse minister toonde zich erg geïnteresseerd in de rol van de ANWB in de Nederlandse samenleving.

Wegenwacht Eric Oerlemans viel de eer te beurt om de minister met zijn dienstvoertuig op te halen bij het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, om haar een kwartiertje later af te zetten bij de Rotonde, waar Frits van Bruggen haar verwelkomde. Eerste programmaonderdeel was een gesprek over de ANWB en haar toekomstplannen, de hulpverlening en de maatschappelijke activiteiten, bijvoorbeeld op het gebied van verkeersveiligheid.

Minister als filelezer

Aansluitend liet de minister zich op de Alarmcentrale door directeur Victor Geskes informeren over het naderende hoogseizoen. Bij Verkeersinformatie was Arnoud Broekhuis gastheer en vertelde Heleen de Geest hoe je verkeersinformatie op de radio brengt. Aansluitend mocht de minister het op Radio 1 zelf proberen. Met succes: lof uit Hilversum en applaus op de afdeling. De bewindsvrouw sloot haar bezoek af met een interview met Bert Gorissen voor de Kampioen.
Frits van Bruggen toonde zich achteraf erg enthousiast over de middag: "De minister had veel interesse in wat wij doen. Het viel me op hoe goed ze luisterde. En ze is ook gewoon een heel leuk mens."