Nieuwe lichting wegenwachten begonnen aan basisopleiding

Vanmorgen zijn op het hoofdkantoor 14 mannen begonnen aan de basisopleiding van de Wegenwacht. Over een kleine 2 maanden zijn ze klaar voor het werk op de weg of op het Service Center.

Negen man gaan aan de slag als wegenwacht, drie als lepelwagenchauffeur, één als Accuservice-medewerker en één als medewerker op Wegenwacht Service Center Rhoon. 
Opvallend is de grote diversiteit binnen de groep in leeftijd (21 tot 56 jaar), hobby’s, sporten en andere liefhebberijen. Vanzelfsprekend hebben veel aspirant-wegenwachten ervaring in de autobranche (garages, dealer- en bergingsbedrijven), maar in de nieuwe groep zitten er ook met ervaring bij de politie, een slachterij, een sloperij en een touringcarbedrijf.

Qua motivatie op één lijn

Qua motivatie om voor de ANWB Wegenwacht te kiezen zitten alle mannen ongeveer op dezelfde lijn. Ze voelen zich vooral aangetrokken tot de dienstverlenende, sociale en avontuurlijke aspecten van het werk, de relatieve vrijheid, de variatie en de uitdading overal een oplossing voor te verzinnen.