Frits van Bruggen: smartphonegebruik achter het stuur verbieden

Hoofddirecteur Frits van Bruggen wil smartphonegebruik op de weg volledig uitbannen. Hij wil in eigen huis een voorbeeld stellen door een ‘verbod op smartphonegebruik in het verkeer door ANWB’ers’. 

Telefoneren achter het stuur

Het terugdringen van smartphonegebruik achter het stuur is het belangrijkste onderwerp tijdens het Verkeersveiligheidsdiner op het hoofdkantoor.

Speciale app

Vorige week besloot de directie personeelsleden een app ter beschikking te stellen die andere functies dan bellen en navigeren op je smartphone blokkeert tijdens het rijden. Het gebruik van deze voorziening is vrijwillig. Met zijn uitspraak in het AD van vandaag wil Frits aangeven dat terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers door het gebruik van ‘smartfuncties’ de hoogste prioriteit heeft voor de ANWB. En dat een vrijwillig gebruik van een blokkade een vervolg zou kunnen krijgen door het te verplichten.

Meningen verdeeld

Er zijn al bedrijven die het hun personeel onmogelijk maken de smartphone achter het stuur te gebruiken. Uit een recente enquête blijkt dat 42% van de ANWB’ers zo’n verplichte blokkade een goed idee vindt, 47% is tegen en 11% heeft geen mening.