ANWB sluit aan bij preventieproject kinderfietshelm

De Edwin van der Sar Foundation gaat volgend jaar samen met ANWB Streetwise 15.000 tot 20.000 kinderen uit groep 3 een leuke en duurzame kinderfietshelm cadeau doen. Vandaag zijn enkele medewerkers, inclusief de beroemde naamgever van de foundation, te gast bij hoofddirecteur Frits van Bruggen om de samenwerking te bezegelen.

Nieuw landelijk preventieproject

De promotie van de kinderfietshelm is onderdeel van een nieuw landelijk preventieproject van de foundation om veilig fietsen door schoolgaande jeugd te stimuleren en daardoor hersenletsel te voorkomen. Streetwise past haar programma voor groep 3 aan op het project, onder meer door de fietsopdrachtjes op het school/verkeersplein voortaan met helm op te laten uitvoeren. 

Geen verplichting, wel promotie

De ANWB wil niet dat de fietshelm in Nederland verplicht wordt, maar steunt initiatieven die de helm promoten. Behalve door de distributie van de nieuwe kinderhelmen via Streetwise, draagt de ANWB bij met communicatie richting leden. Bovendien kunnen gecertifieerde helmen worden toegevoegd aan assortiment van Retail. De helm wordt momenteel ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf EGG in samenwerking met de Hersenstichting en studenten van de Technische Universiteit Delft. Hij komt half 2018 op de markt. De campagne loopt vervolgens drie jaar.