Inzamelactie Kinderfietsenplan Den Haag

Op het Buitenhof in Den Haag werd zaterdag 7 oktober tijdens de Fietsweek Den Haag een inzamelactie gehouden voor het ANWB Kinderfietsenplan. Er werden gebruikte fietsen ingezameld voor kansarme jongeren van 10 jaar en ouder, zodat ook zij op de fiets naar school kunnen gaan.

Container ANWB Kinderfietsenplan


Fietsweek Den Haag

De Fietsweek Den Haag (van 6 t/m 13 oktober) is een initiatief van gemeente Den Haag. De week  werd georganiseerd om de fietsers en de fiets in Den Haag eens in het zonnetje te zetten. Inwoners van Den Haag fietsen samen 5 miljoen kilometer per week! De gemeente Den Haag bedankt de fietsers zo voor hun gezonde en schone manier van vervoer!

Help een kind in armoede. Lever je gebruikte fiets in!

Ben je niet in de gelegenheid geweest om zaterdag naar de Fietsweek Den Haag te gaan, maar heb je nog wel één of meerdere fietsen thuis staan die je niet meer gebruikt? Geen nood! Via  www.anwb.nl/kinderfietsenplan kun je de fiets(en) voor donatie aanmelden. Op afspraak wordt de fiets door een regionale vrijwilliger van de ANWB bij je thuis opgehaald.

Wij zoeken (kinder)fietsen

  • Die nog in redelijke tot goede staat verkeren.
  • Die met wat slim kluswerk opgeknapt kunnen worden tot een veilige fiets.
  • Voor meisjes en jongens.
  • Met inchmaat 24 (leeftijd ca. 8-11 jaar) of 26 (leeftijd 10-12 jaar)
  • Er is grote behoefte aan fietsen met inchmaat 28

Let op: Mountainbikes, elektrische fietsen, racefietsen, vouwfietsen, tandems e.d. zijn niet bruikbaar voor dit project.

Hoe werkt het ANWB Kinderfietsenplan?

Het Kinderfietsenplan verstrekt fietsen aan kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Dit zijn kinderen die in groep 7 of 8 zitten van de basisschool of die naar het voortgezet onderwijs gaan. Vooral voor kinderen/jongeren die op het platteland wonen en soms een stevige afstand moeten overbruggen om naar school of een sportclub te kunnen gaan is het hebben van een goede fiets noodzakelijk.

Het Kinderfietsenplan van de ANWB zamelt gebruikte fietsen in en laat deze fietsen door vrijwilligers repareren en opknappen. Daarna worden de fietsen via het Nationaal Fonds Kinderhulp ter beschikking gesteld aan kinderen die het nodig hebben.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp verzorgt, onafhankelijk van de ANWB, de toewijzing van de fietsen. Scholen en maatschappelijke organisaties met een ANBI-verklaring kunnen een kind of jongere bij het Nationaal Fonds Kinderhulp opgeven om in aanmerking te komen voor een fiets. 

Meehelpen?

Als je wilt, kun je ook de handen uit de mouwen steken en als vrijwilliger meewerken om de fietsen te verzamelen en/of op te knappen.

Informatie voor vrijwilligers