ANWB-reisdochters vissen grachten schoon

Collega’s van FOX Verre Reizen, SNP Natuurreizen, ANWB Kamperen en ANWB Reizen hebben afgelopen weekend concreet invulling gegeven aan de Week van de Duurzaamheid. Ze hebben plastic verwijderd uit de Amsterdamse grachten. 

De actie vormde tevens de aftrap van een duurzaamheidsprogramma van FOX en SNP in Bali. “Plastic afval is daar een groot probleem”, aldus FOX-collega Marjolijn van Driel. “Omdat wij daar reizigers naartoe brengen, voelen we ons verantwoordelijk mee te werken aan een oplossing. We laten de lokale bevolking zien dat plastic geen afval is, maar dat het economische waarde heeft bij hergebruik. En we werken aan meer bewustzijn bij onze reizigers.”

Goed voorbeeld geven

Om het goede voorbeeld te geven, gingen 27 collega’s van de reisdochters afgelopen zaterdag, samen aan de slag in Amsterdam. Op zijn eigen verzoek was ANWB’er en MVO-ambassadeur Jasper IJsselstijn ook van de partij. Marjolijn. “Alles wat in het schepnet paste, moest uit het water.”

Bali plasticvrij

In eerste instantie start FOX het duurzaamheidsproject in Bali. De inzet is om het op den duur uit te breiden naar heel Indonesië. FOX heeft inmiddels ook aangegeven een rol te willen spelen bij het project van MVO Nederland om Bali plasticvrij te krijgen.