4500 fietsen uitgedeeld en we gaan door

Het ANWB Kinderfietsenplan is een groot succes. Samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp hebben we sinds 2015 inmiddels 4500 veilige fietsen uitgedeeld aan kinderen die opgroeien in armoede. Goed nieuws dus, maar er is meer.

We gaan door

Ook komend jaar gaan we samen door. Jan Wezendonk (directeur Kinderhulp) en Araya Sumter (ANWB) hebben hun handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst,  zodat kinderen waarvan de ouders zich geen fiets kunnen veroorloven toch kunnen rondrijden op een veilige fiets.  

Vrijheid

Een fiets maakt een kind mobiel, zodat zij de wereld in vrijheid kunnen ontdekken en het onafhankelijk van de loopafstand van huis (school)keuzes kan maken die passen bij zijn talent en interesse. Zonder fiets kan een kind niet meedoen aan sociale activiteiten, uitjes en schoolactiviteiten. Voor gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen, is de aanschaf van een fiets een dure, vaak onmogelijke uitgave. Daarom is er het ANWB Kinderfietsenplan en roepen we onze achterban van 4 miljoen leden – en natuurlijk de rest van Nederland – op om kinderfietsen voor zowel jongens als meisjes vanaf 10 jaar in te leveren. Deze knappen wij op en Kinderhulp zorgt dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen.

Fiets doneren

Heb je zelf nog een redelijke/goede fiets in de schuur of berging staan die je niet meer gebruikt? 
Lever hem in bij het Kinderfietsenplan.