ANWB wil snel één systeem voor milieuzones

De ANWB wil dat er snel één systeem voor milieuzones komt. De bond schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer, en eerder al in een brief aan verantwoordelijk staatssecretaris Van Veldhoven. 

In het regeerakkoord staat dat er één systeem voor milieuzones wordt ingevoerd, met eenduidige categorieën en borden, zodat automobilisten in elke gemeente de regels snappen. De ANWB steunt dit voornemen. Een ruime meerderheid van de ANWB-leden vindt de huidige invulling van milieuzones een slechte oplossing en ziet het liefst dat overal dezelfde regels gelden.

Arnhem vanaf 2019

Onlangs werd bekend dat het gemeentebestuur van Arnhem vanaf 2019 auto’s van vóór 2004 uit de binnenstad wil weren. Deze grens is aanzienlijk strenger dan die van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Een groeiend aantal steden overweegt momenteel om een milieuzone in te voeren en een groot aantal lokale politieke partijen heeft het voornemen tot invoering van zo’n zone in het verkiezingsprogramma opgenomen. De ANWB verwacht dat volgend jaar in een aantal stedelijke collegeakkoorden milieuzones worden opgenomen. Dit vergroot de noodzaak van één landelijk systeem. 

Eind november debatteert de Tweede Kamer met minister Van Veldhoven (Infrastructuur & Waterstaat) over de begroting voor volgend jaar. Lees hier de brief die de ANWB aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

ANWB Belangenbehartiging

Milieuzones in Nederland

Uitzending WNL