Rotterdam en de ANWB zamelen kinderfietsen in

Rotterdam lanceert vandaag een Kinderfietsenplan. Om het tot een succes te maken, heeft de gemeente de ANWB in de arm genomen.

Oud-wielrenner Leontien Moorsel neemt vandaag in gezelschap van Araya Sumter van ANWB Betrokken op het Schouwburgplein de eerste fietsen in ontvangst voor de fietseninzamelingsactie. Vanuit een ANWB pop-up kinderfietsenwinkel worden er tot en met 20 mei fietsen ingezameld. Ter plekke knappen vrijwilligers ze op.

Voor arme gezinnen

De fietsen zijn bestemd voor gezinnen die zich de uitgave voor een kinderfiets niet kunnen veroorloven. Daardoor raken kinderen uit arme gezinnen - 1 op de 4 in Rotterdam - geïsoleerd, kost het hen moeite op school te komen en hebben ze te weinig beweging. De actie die vandaag start, is de aftrap van een groter Rotterdams Kinderfietsenplan. Tot half juni worden op 14 plekken in de stad fietsen ingezameld. Om de actie tot een succes te maken ondersteunt de ANWB de gemeente Rotterdam organisatorisch. Als de actie slaagt, werkt de gemeente plannen uit voor een blijvende fietsenregeling voor kinderen.

Amsterdam in juni aan de beurt

De samenwerking met de gemeente Rotterdam loopt al langer. Zo schonk de ANWB eerder dit jaar 40 fietsen aan kinderen in Rotterdam-Zuid. Het ANWB Kinderfietsenplan hield al eerder succesvolle inzamelacties met de gemeente Groningen en Apeldoorn. In juni staat de pop-up kinderfietsenwinkel in Amsterdam.