Inzamelactie Rotterdam afgelopen

Een knaller van een inzamelactie voor het ANWB Kinderfietsenplan!

In de tweede stad van Nederland, Rotterdam, konden alle inwoners in de periode van 17 mei tot en met 14 juni ongebruikte fietsen in leveren voor Rotterdamse kinderen in armoede. Dit kon bij 14 inzamelpunten verspreid over de stad. Van 17 tot 20 mei konden er ook fietsen worden ingeleverd bij de Pop-up Kinderfietsenwinkel van de ANWB die deze periode op het Schouwburgplein stond.

Fietsen voor kinderen in armoede

Oud-wielrenster Leontien van Moorsel gaf woensdag 17 mei op het Schouwburgplein het startsein voor de inzamelactie. Samen met de ANWB en de gemeente Rotterdam nam de voormalig topsporter de eerste ingezamelde en opgeknapte fietsen in ontvangst. De fietsen gaan naar kinderen in armoede die geen fiets hebben.

Actie hard nodig

De inzamelactie was hard nodig. In Rotterdam leeft 1 op 4 kinderen in armoede. Een fiets is een luxe die sommige Rotterdamse ouders zich niet kunnen veroorloven. Dat is jammer, want fietsen vergroot de wereld van kinderen. Bovendien is het gezond en duurzaam. De gemeente Rotterdam wil fietsgebruik stimuleren, een eerste stap hierbij is zorgen dat meer Rotterdammers een fiets hebben.

Mogelijk structurele fietsregeling in Rotterdam

De inzamelactie was voor de gemeente een pilot. De gemeente gaat bekijken of een structurele fietsregeling in Rotterdam mogelijk is. ANWB Kinderfietsenplan doneerde eerder dit jaar al 40 fietsen aan een project Fietsen op Zuid. Dat moet ervoor zorgen dat meer kinderen in Rotterdam-Zuid op kunnen fietsen. Ook schonk het Kinderfietsenplan fietsen aan de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

Acties ANWB Kinderfietsenplan

Het ANWB Kinderfietsenplan hield al eerder succesvolle inzamelacties met gemeente Groningen en Apeldoorn. In juni staat de pop-up Kinderfietsenwinkel in Amsterdam.