Fietswegenwachten feestelijk van start

Vanaf vandaag kun je niet alleen in het centrum van Den Haag en Amsterdam wegenwachten tegenkomen op e-bikes; ze helpen nu ook leden in Rotterdam en Utrecht.

Gisteren vond er een feestelijk persmoment plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Rian Vreeburg, directeur Hulpverlening, gaf het startsein voor de inzet van de fietsende wegenwachten. Ze zei dat de Wegenwacht inmiddels een heuse wielerploeg heeft met in totaal 18 fietsende collega’s. Ook werden de 2 nieuwe fietsen getoond. De media wilden daar alles over weten. RTV Rijnmond was gistermorgen speciaal naar het Wegenwachtstation in Ypenburg gekomen om de fiets alvast te bekijken en wegenwacht Corné Deelen te interviewen en het AD besteedde er aandacht aan op de site. Ook de Telegraaf, RTV Utrecht, ANP foto en ANP Video waren aanwezig.

Waarom deze steden? 

Er is gekozen voor Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht omdat deze centra een grote pechdichtheid hebben. Op de fiets is de wegenwacht in het drukke stadsverkeer sneller ter plaatse. Ook de verbetering van de luchtkwaliteit speelt een rol.