Bondsraad neemt afscheid van voorzitter Karla Peijs

De bondsraad van de ANWB heeft zaterdag afscheid genomen van Karla Peijs. Zij wordt per 1 juli als voorzitter van de raad van commissarissen en de raad van toezicht opgevolgd door Dorine Burmanje. In het dagelijks leven is mevrouw Burmanje voorzitter van de raad van bestuur van het Kadaster in Apeldoorn.

Drie vernieuwingen

Bij de vergadering van zaterdag zijn drie vernieuwingen doorgevoerd. Zo werd de vergadering voor het eerst geleid door onafhankelijk technisch voorzitter Marjet van Zuijlen. Zij toonde zich in haar eerste optreden een vaardig voorzitter met een ontspannen en kordate stijl van leiding geven. 

Nieuwe zaalindeling

Ook een andere opstelling van de zaal droeg bij aan een informele sfeer. Niet meer iedereen per provincie achter een eigen tafel, maar met z’n allen in een amfitheateropstelling zonder tafels ertussen. Verder is gekozen voor elektronisch stemmen, zodat stemprocedures voortaan minder rommelig verlopen. Via het stemprogramma konden bondsraadsleden tijdens de speech van hoofddirecteur Frits van Bruggen vragen stellen; deze werden na de speech in beeld gebracht en besproken.