Campings van het Jaar bekendgemaakt

Tijdens het ANWB Campingdiner op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht heeft een ANWB-vakjury de winnaars van de Camping van het Jaar bekendgemaakt. 

In totaal 40 campings maakten kans op de titel. In de categorie Mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen (tot 12 jaar) won Vrijetijdspark Beerze Bulten. Volgens de jury heeft deze gastvrije Nederlandse camping zeer complete voorzieningen voor gezinnen. De camping heeft zich gevormd naar haar omgeving: geen rechte straatjes of velden, maar fraaie plaatsen tussen of op de bulten van de Beerze. 

Mooiste charmecamping

Deze eer viel Camping Domaine des Messires in Frankrijk te beurt. De jury prijst de ligging aan een meer in de Vogezen, omringd door bossen. Het is een sfeervolle en aangename camping met de allure van een landgoed. Er zijn minder dan 100 plekken, omdat de Nederlandse eigenaren alle gasten willen leren kennen.

Camping met de mooiste huuraccomodaties

De jury koos voor camping Ferienparadies Natterer See in Oostenrijk, prachtig gelegen met uitzicht op de bergen. Het glooiende terrein met loof- en naaldbomen kent allerlei velden en onder meer een ‘nature resort’ met safaritenten, boom- en trekkershutten.

Mooiste natuurcamping

Deze prijs gaat naar Huttopia Senonches in Frankrijk. Deze camping ligt middenin het bos. Alle gebouwen zijn van onbehandeld hout en de staanplaatsen zijn ruim en schaduwrijk. Ook is er een ecologisch zwembad.

Innovatieprijs

De KCK Innovatie van het Jaar voor campings met een bijzondere vernieuwing ging naar De Wildhoeve in Emst (Gelderland). Daar is voor jongeren een interactief spel ontwikkeld. Bij aankomst krijgen ze een boekje met opdrachten. Door deze met succes uit te voeren kunnen ze Wildhoeve Woudloper worden en ontvangen ze een kompas.