2000 extra pechgevallen per dag vanwege kou

De kou zorgt traditiegetrouw voor drukte bij de Alarmcentrale en Wegenwacht. Sinds begin deze week worden in het hele land extra wegenwachten ingezet en is Dispatch, de afdeling die de wegenwachten aanstuurt, maximaal bemand.

Dat is nodig, want maandag en dinsdag waren er rond de 5.000 pechgevallen, tegen normaal zo'n 3.000. Tijdens de koude dagen krijgen leden die buiten of langs de snelweg staan met pech voorrang op klanten die binnen kunnen wachten op hulp van de Wegenwacht.

Ook drukte door stroomstoring

Extra druk was het gisteren in Amsterdam. Door een stroomstoring reed daar geen openbaar vervoer en pakten veel mensen in plaats daarvan de auto. "Over het algemeen zijn dat auto's die vaker en langer stilstaan en waarbij de kans op startproblemen dus groter is", vertelt dutymanager Albert van Berkel van Dispatch. "Al vroeg op de dag zagen we dat het aantal pechgevallen begon op te lopen. Wegenwachten konden het maar net bijhouden en partnerbedrijven, die de Wegenwacht ondersteunen bij drukte, moesten bijspringen."