ANWB wil snelle veerverbindingen IJsselmeer

De ANWB heeft provincies Noord-Holland en Flevoland en de betrokken gemeenten bij elkaar gebracht om plannen uit te werken om de regio zo beter bereikbaar te maken voor wandelaars en fietsers.  

Het idee voorziet in snelle veerverbindingen, zoals die nu worden onderhouden door Waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Gedeputeerden van de twee provincies zullen met de betrokken gemeenten plannen hiervoor uitwerken. Noord-Holland heeft er al € 3,4 miljoen voor gereserveerd. 

Fiets mee op de boot

Het IJsselmeergebied wordt nog onvoldoende benut voor recreatie en toerisme, vindt de ANWB. Een netwerk van snelle veerverbindingen ontsluit toeristische bestemmingen beter en levert mogelijkheden op voor wandelen en fietsen. Voor de recreant is het belangrijk dat zijn fiets mee kan op een boot. Arjan de Bakker, teammanager Recreatie en Vrije Tijd bij Algemeen Ledenbelang,  heeft de plannen voor een vervoernetwerk over water vorige week toegelicht op een conferentie met de provincies. De ANWB ziet op termijn ook kansen voor snelle bootverbindingen voor forensen, bijvoorbeeld tussen Almere en Amsterdam.