Inzamelactie Kinderfietsenplan Epe

In Epe werd zaterdag 2 september tijdens de Pleinmarkt voor Kunst, Cultuur en Welzijn een inzamelactie gehouden voor het ANWB Kinderfietsenplan. Het Kinderfietsenplan zamelt gebruikte fietsen in voor kansarme jongeren van 10 jaar en ouder, zodat ook zij op de fiets naar school kunnen gaan.

Help een kind in armoede. Lever je gebruikte fiets in!

Heb je de actie gemist, maar heb je nog wel één of meerdere fietsen thuis staan die je niet meer gebruikt? Geen nood! Via  www.anwb.nl/kinderfietsenplan kun je de fiets(en) voor donatie aanmelden. Op afspraak wordt de fiets door een regionale vrijwilliger van de ANWB bij je thuis opgehaald.

Ook is het mogelijk om de fiets(en) in te leveren bij de in Epe woonachtige ANWB consul Gelderland Rienk van der Werff. Je kunt daarvoor met hem een afspraak maken via 06-29372359  of r.a.vanderwerff@gmail.com

Wij zoeken (kinder)fietsen

  • Die nog in redelijke tot goede staat verkeren.
  • Die met wat slim kluswerk opgeknapt kunnen worden tot een veilige fiets.
  • Voor meisjes en jongens.
  • Met inchmaat 24 (leeftijd ca. 8-11 jaar) of 26 (leeftijd 10-12 jaar)
  • Er is grote behoefte aan fietsen met inchmaat 28

Let op: Mountainbikes, elektrische fietsen, racefietsen, vouwfietsen, tandems e.d. zijn niet bruikbaar voor dit project.

Hoe werkt het ANWB Kinderfietsenplan?

Het Kinderfietsenplan verstrekt fietsen aan kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Dit zijn kinderen die in groep 7 of 8 zitten van de basisschool of die naar het voortgezet onderwijs gaan. Vooral voor kinderen/jongeren die op het platteland wonen en soms een stevige afstand moeten overbruggen om naar school of een sportclub te kunnen gaan is het hebben van een goede fiets noodzakelijk.

Het Kinderfietsenplan van de ANWB zamelt gebruikte fietsen in en laat deze fietsen door vrijwilligers repareren en opknappen. Daarna worden de fietsen via het Nationaal Fonds Kinderhulp ter beschikking gesteld aan kinderen die het nodig hebben.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp verzorgt, onafhankelijk van de ANWB, de toewijzing van de fietsen. Scholen en maatschappelijke organisaties met een ANBI-verklaring kunnen een kind of jongere bij het Nationaal Fonds Kinderhulp opgeven om in aanmerking te komen voor een fiets. 

Meehelpen?

Als je wilt, kun je ook de handen uit de mouwen steken en als vrijwilliger meewerken om de fietsen te verzamelen en/of op te knappen.

Informatie voor vrijwilligers