Nieuw: de app ANWB Vakantiehulp

In het buitenland zijn dingen vaak net even anders dan we in Nederland gewend zijn. Tanken bijvoorbeeld, verkeersregels en – niet te vergeten – de taal.

Exclusief voor leden

Het kan lastig zijn om aan een dokter uit te leggen wat je mankeert. De app ANWB Vakantiehulp biedt de oplossing. De app geeft vakantiegangers informatie en tips voor 43 landen, bijvoorbeeld op juridisch gebied en hoe je moet handelen in noodgevallen. Per land krijg je een overzicht van wat er mee moet in de auto (zoals reflecterende hesjes), een taalgids voor pech onderweg en medische situaties, verkeersregels, routeinformatie en een noodknop waarmee je direct contact krijgt met de Alarmcentrale en lokale hulpdiensten.

Info offline beschikbaar

Voordeel van ANWB Vakantiehulp is dat het grootste deel van de informatie offline beschikbaar is, waardoor je niet te maken hebt met extra kosten door dataverbruik in het buitenland.

Gratis, exclusief voor leden

De app is gratis voor leden en verkrijgbaar voor Android-toestellen en iPhones. Meer informatie vind je op anwb.nl/vakantiehulp. Om de app te kunnen gebruiken, heb je wel een Mijn ANWB-account nodig. Als je dit nog niet hebt, kun je het vanuit de app makkelijk aanmaken.

Speciaal voor jou geselecteerd