1000e Veilig Rijden Autoverzekering afgesloten

Ruim een maand na de start is de 1.000e polis afgesloten van de Veilig Rijden Autoverzekering. Tot nu toe laten de verzekerden een gemiddelde rijscore zien van boven de 75, waarbij 100 maximaal is.

Met een vijftal leden is contact geweest over onveilig rijgedrag. Op basis van het aantal deelnemers, de looptijd en de gereden kilometers is nog niet veel te zeggen over het effect van de terugkoppeling en adviezen over het vertoonde rijgedrag. Wat wel opvalt, is dat de leeftijdscategorie van 45 tot 59 jaar veel interesse heeft. Vooraf werd gedacht dat de nieuwe autoverzekering voornamelijk automobilisten van 25 tot 45 zou aanspreken.

Hoe werkt de verzekering?

Bij de Veilig Rijden Autoverzekering rijden automobilisten rond met een dongel in de auto die het rijgedrag registreert. Daarbij gaat het om remmen, optrekken, bochtengedrag en snelheid. Om de 10 dagen ontvangen verzekerden via een app een rapportage en advies, iedere 3 maanden kan de premie worden aangepast. Veilig rijden kan een korting opleveren van maximaal 30%.