ANWB-fiets maakt einde aan lange wandeltocht naar school

Dolgelukkig is de 11-jarige Nick met zijn fiets. Het is een van de zeventig fietsen die ANWB Kinderfietsenplan aan Stichting Leergeld Arnhem gaf, zo stond woensdag 20 januari in een artikel in de Gelderlander.  

Nick was een van de 140 kinderen in Arnhem en de regio die dringend wachten op een fiets van Stichting Leergeld. ‘Daarom zijn we ongelooflijk blij met de actie van ANWB Kinderfietsenplan’, zeggen Yfke Sleurink en Clara Bartelds van Stichting Leergeld in de Gelderlander. Alleen al in 2015 verstrekte de organisatie 600 fietsen. 

Hulpvraag gestegen

Leergeld helpt gezinnen die de eindjes aan elkaar moeten knopen en doneert onder meer fietsen en computers. En juist daar zit de stichting om verlegen, schrijft de krant. Het aantal hulpvragen van gezinnen in Arnhem en de gemeenten Renkum en Rheden is gestegen. Van 800 gezinnen met 1.300 kinderen in 2014 naar 1.000 gezinnen met 1.550 kinderen in 2015.

Superblij

De moeder van Nick is een van deze gezinnen. Zij moet rondkomen van 70 euro per maand als gevolg van een opeenstapeling van problemen zoals een echtscheiding, werkloosheid en (psychische) gezondheidsklachten. De drie kinderen uit het gezin - Nick en zijn twee zussen van 15 en 9 -  misten nog wel eens een schooldag omdat ze 40 minuten (5 kilometer) naar school moeten lopen en er geen geld was voor de bus. Nu kan hij dus op de fiets naar school. ‘Ik ben er superblij mee’, zegt de tiener.

Artikel Gelderlander