Vroege Valentijn voor mobiele traumateams

De bemanning van de ANWB-traumahelikopters in Rotterdam, Groningen, Amsterdam en Volkel kregen vrijdag Valentijnsboeketten van Fleurop aangeboden als blijk van waardering voor hun werk.

De hulpverleners staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag paraat om bij ernstige ongevallen naar de plaats des onheils te vliegen en medische bijstand te verlenen.

In het zonnetje

Fleurop-directeur Jeroen de Zwart: “Valentijnsdag gaat tegenwoordig niet uitsluitend over liefde. Steeds vaker is 14 februari de dag om waardering voor mensen te uiten en hen extra in het zonnetje te zetten.” Fleurop geeft het goede voorbeeld en zet de Nederlandse mobiele traumateams in de bloemen, omdat zij dagelijks levensreddend werk verrichten onder vaak moeilijke omstandigheden.

Helikopters gemiddeld 22 keer per dag de lucht in

In 2015 rukten de 4 traumahelikopters in Nederland bijna 8.000 keer uit, wat neerkomt op gemiddeld 22 keer per dag, een record. De helikopters zijn onder meer uitgerust met een monitor voor bewaking van vitale functies, een beademingsapparaat, een medicijnpomp en medicamenten voor narcose en pijnbestrijding.

Meer over traumahelikopter