Nomineer je gemeente voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs

Woon je in een gemeente die haar best doet om het fietsverkeer veiliger te maken? Zijn er maatregelen genomen waar andere gemeenten een voorbeeld aan mogen nemen. Nomineer dan jouw gemeente voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2016.

Van de meer dan 20.000 mensen die vorig jaar ernstig gewond raakten in het verkeer, was het grootste deel een fietser. De meeste van deze ongevallen gebeurden op gemeentelijke wegen. Gemeenten hebben dus alle reden om het fietsen binnen de bebouwde kom veiliger te maken.

Doe mee

Vind je dat jouw gemeente de Nationale Verkeersveiligheidsprijs verdient? Meld dan de maatregel of actie die de gemeente heeft genomen op  de site van Nationaal Verkeersveiligheidscongres. Dit mogen ook maatregelen zijn die gerealiseerd zijn met steun van andere organisaties of door initiatieven van burgers.

Onder alle inzenders verloten de organisatoren een elektrische fiets. Inzendingen moeten op maandag 7 maart binnen zijn.

Jury

Een jury bestaande uit deskundigen buigt zich over alle inzendingen. Tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (NVVC) dat Veilig Verkeer Nederland, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, Ministerie van Infrastructuur en Milieu en ANWB op donderdag 21 april 2016 samen organiseren, wordt  de winnende gemeente bekendgemaakt.