Recreatieve fietsers geven fietsen in Nederland 7,9

Recreatieve fietsers geven fietsen in Nederland een 7,9. Dat blijkt uit een ANWB-enquête van afgelopen zomer die door 11.228 mensen werd ingevuld. 

De resultaten werden vorige week door Marga de Jager, directeur Merk & Leden, overhandigd aan de gedeputeerden van de provincies Gelderland, Drenthe en Zuid-Holland. Voor recreatief fietsen scoort de provincie Drenthe het hoogst met een 8,4, Flevoland het laagst met een 7,5. Drenthe heeft de grootste aantrekkingskracht op fietsers uit andere provincies: 36% van de fietsers in Drenthe komt uit een andere provincie. De recreatieve fietser waardeert de Nederlandse omgeving met een 8,0. Voor 83% van de mensen is de omgeving het belangrijkste motief om eropuit te trekken.

Meer oplaadpunten en rustplekken

Volgens de respondenten kan de staat van de fietspaden wel beter, net zoals de bewegwijzering en het bermonderhoud. Ook ziet een groot aantal fietsers graag meer oplaadpunten voor de elektrische fiets langs fietsroutes en meer rustplekken. De ANWB hoopt dat de uitkomsten van de enquête de provincies aansporen de belangrijkste uitkomsten aan te pakken.