ANWB Private Lease verkort doorlooptijd

Een uitgebreider aanbod en de mogelijkheid om een (grotere) vakantieauto te leasen. ANWB Private Lease blijft in ontwikkeling.

Suzuki Baleno

Sinds de start bijna een jaar geleden, zijn er meer dan 5.700 aanvragen voor een leaseauto gedaan. De afgelopen periode werd het aanbod flink uitgebreid van 6 naar 18 modellen. Mensen kunnen daardoor nu ook kiezen voor onder andere een Suzuki Baleno, Nissan Note en een Renault Twingo. Binnenkort volgen er meer nieuwe modellen, zoals de Opel Astra. Populairste auto is de Fiat 500; die is zelfs niet meer beschikbaar. Voor mensen die via Private Lease een kleinere auto hebben, biedt de ANWB nu de mogelijkheid om voor de vakantie een grotere auto te leasen tegen voordelig tarief.

Auto sneller besteld

De verplichte borg die klanten moesten betalen is onlangs geschrapt. Daardoor hoeven klanten minder lang te wachten op hun auto. Voorheen kreeg iemand – nadat hij het contract had ondertekend – een factuur om de borg te betalen. Als dat bedrag binnen was, werd de auto pas besteld. In de nieuwe situatie kan de auto direct worden besteld nadat de getekende contracten binnen zijn en de wettelijke wachttijd van 14 dagen verstreken is. Om aanvragen nóg sneller in behandeling te nemen is het team van Private Lease nu bezig met een automatische datakoppeling tussen de ANWB en LeasePlan. Die moet binnenkort gerealiseerd zijn. Meer info over ANWB Private Lease vind je hier.